"Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

12 Eylül darbesine sivil tepki

12 Eylül darbesinin 28. yıl dönümü dolayısıyla Şişli’de toplanan Genç Siviller protesto eylemi yaptı. Protestocular, ‘’Bir daha asla’’, “Darbeciler yargılansın’’ şeklinde dövizler açtı. Grup adına basın açıklaması yapan Turgay Oğur, 28 yıl önce bugün saat 03.59’da evlerinde uyurken askerî müdahale dolayısıyla TRT Radyosu’nun sesiyle uyandıklarını belirterek, bu durumu protesto ettiklerini söyledi. “1982 Anayasası ile 28 yıldır her gece bu darbe tekrarlanıyor’’ diyen Oğur, bundan sonra bir daha gece yarıları yataklarından kaldırılmamak için bu gece yataklarından kalktıklarını kaydetti.

İLGİNÇ eylemleri ile dikkat çeken Genç Siviller, 12 Eylül askeri müdahalesinin ilan edildiği saatte TRT Radyosu önünde, aynı saatte darbeyi protesto etti. Harbiye’deki TRT İstanbul Radyosu önünde saat 03.30 sıralarında, toplanan ve kendilerini ‘’Genç Siviller’’ olarak niteleyen gruptakiler, “82 Anayasası, darbe, devam ediyor”, ‘’Bir daha asla’’, ‘’Darbeciler yargılansın’’ şeklinde dövizler açtı. Grup adına Turgay Oğur tarafından yapılan basın açıklamasında, 28 yıl önce sabaha karşı devletin maaşlı askerleri tarafından TRT Radyos’nun basıldığı, binlerce kişinin aynı saatlerde yataklarından uyandırılarak zindanlara sokulduğu belirtildi. “Biz, bundan 28 yıl önce olmuş, bitmiş bir darbeyi değil, hala süren ve sürmeye devam edecek gibi görünen darbeyi kınamaya geldik” ifadelerinin yer aldığı açıklamada, “Bundan 28 yıl önce, Türkiye’nin üzerine, bugün hâlâ üzerimizden atmaya çalıştığımız karabasan çöktü. Darbayi yapanlar, darbe düzenini 82 Anayası ile otomatik pilota bağladılar. 82 Anayası ile 28 yıldır her gece bu darbe tekrarlanıyor” denildi. Sivil anayasanın artık yapılmasını isteyen Genç Siviller’in açıklamasında şöyle ifadelere yer verildi: “Bu ülkede demokratlar, en az darbeciler ve Ergenekoncular kadar cesur olmadan, bu ülkenin rahat yüzü görmeyeceğini keşfettik. 28 yıl önce bizi yataklarımızdan uyandıran karabasana karşı burada toplandık. Bundan sonra yataklarımızdan kaldırılmamak için bugün yataklarımızdan kalkıp buraya geldik. Bir daha kapılarımızın bu saatlerde çalınmasını istemiyoruz. Bir daha sabaha karşı 03.59’da darbe karşıtı eylem yapmak istemiyoruz.” Gruptakiler, açıklamanın ardından yanlarında getirdikleri fenerleri, “darbe karanlığına” karşı tuttu. Ankara’da da Başkent’te Darbe Karşıtı Platform’a üye bir grup, gece yarısı TRT Ankara Radyosu önünde meşale ve mum yakarak 12 Eylül’ü protesto etti. Polis kontrolünde eylemlerini gerçekleştiren grup üyeleri, radyo önünde saat 04.00’te basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Bu anı seçme nedeni, halklarına karşı, insana karşı gece karanlığından yararlanarak, suç işlemeye alışmış darbecileri suç üstü yapma isteğidir” denildi. Açıklamanın ardından gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı.

/ İstanbu-Ankara

13.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Savcıya soruşturma izni yok

  YORUMLAR FARKLI FARKLI OLABİLİR

  Kenan Evren ismi okullardan kaldırılsın

  Cumhurbaşkanlığı: Deniz Feneri’ne yardım yapmadık

  Soylu: Tarım, girdi maliyetlerinin altında eziliyor

  Babacan: Tarihimizle yüzleşmeye hazırız

  İTÜ’de olaylı eğitim açılışı

  Sigara düşmanı köyün haklı gururu

  Üniversiteler 15 Eylül’de açılıyor

  12 Eylül darbesine sivil tepki

  Kuraklık eğitimi de vurdu

  Ezine depremle sallandı

  Çiftçinin geliri düştükçe eğitim seviyesi yükseliyor

  Vakıfların burs mevsimi geldi

  Zayıf olmak, sağlıklı olmak demek değil

  Marmaray'da son tünel hazırlığı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır