"Gerçekten" haber verir 13 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sigara düşmanı köyün haklı gururu

TÜRKİYE'DE ilk defa kapalı alanlarda sigara içmenin yasaklandığı Aydın merkeze bağlı Çakırbeyli Köyünde vatandaşlar, sigara yasağıyla ilgili kanunun çıkarılmasından sonra gururlandıklarını söylüyor.

Çakırbeyli Köyü muhtarı Mehmet Demir, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce referandumla köyde kapalı alanlarda sigara içme yasağı koyduklarını, referandumda halkın yüzde 98’inin yasağa ‘’evet’’ dediğini belirtti. Köyde özellikle erkekler arasında akciğer kanserinden ölenlerin sayısının fazla olduğunu, buradan yola çıkarak böyle bir yasağı gündeme getirdiklerini kaydeden Demir, referandumdan önce 1 ay boyunca köylünün nabzını yokladıklarını ifade etti. Sigara yasağı kararının 16 Şubat 2006’da alındığını, 4 gün sonra kaymakamlıkça onayladığını bildiren Demir, şöyle konuştu: ’’Köyümüzde sigara yasağı kararı almamızdaki nedenlerden biri, hiç uzağa gitmeyelim, babam 48 yaşında vefat etti, rahatsızlığı akciğer kanseri, annem 33 yıl dul kaldı. Köyde sigaradan kaynaklanan hastalıklardan vefat eden çok insan oldu. Karar almadan önce, 1 ay köylülerle oturduk, konuştuk, tartışmaya açtık. Güzel, olumlu görüşler ortaya çıktı. Sonrasında referandum yaptık. Halkımıza ‘Almış olduğumuz kararın altında sizlerin de imzası olacak, bu referandumu onun için yapıyoruz’ dedik. Gayet güzel sonuç elde ettik, halkımızın yüzde 98’i kapalı alanlarda sigara içilmesini istemedi. Bundan sonra biz de kararımızı aldık.’’ Karar alındıktan sonra ‘’sigara içilmez’’ yazılı levha ve afişler hazırladıklarını belirten Demir, bunların 4 kahvehane, 3 berber dükkânı, 5 bakkal ve diğer kapalı alanlara asıldığını söyledi.

/ Aydın

13.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Savcıya soruşturma izni yok

  YORUMLAR FARKLI FARKLI OLABİLİR

  Kenan Evren ismi okullardan kaldırılsın

  Cumhurbaşkanlığı: Deniz Feneri’ne yardım yapmadık

  Soylu: Tarım, girdi maliyetlerinin altında eziliyor

  Babacan: Tarihimizle yüzleşmeye hazırız

  İTÜ’de olaylı eğitim açılışı

  Sigara düşmanı köyün haklı gururu

  Üniversiteler 15 Eylül’de açılıyor

  12 Eylül darbesine sivil tepki

  Kuraklık eğitimi de vurdu

  Ezine depremle sallandı

  Çiftçinin geliri düştükçe eğitim seviyesi yükseliyor

  Vakıfların burs mevsimi geldi

  Zayıf olmak, sağlıklı olmak demek değil

  Marmaray'da son tünel hazırlığı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır