"Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Camiler kitap okunan mekânlar olsun

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Camilerin sadece namaz kılınan yerler değil, birer sosyalleşme mekânı olmasını istediklerini kaydederek, “Camiler, sosyal ve kültürel mekânlar haline gelmelidir. İnsanların gelip camide kitap alıp okuyup teslim ettikten sonra başka bir kitap alabilmesini istiyoruz.” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı”nın 27.si, Ankara Kocatepe Camii Avlusunda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Devlet Bakanı M. Said Yazıcı ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla açıldı. 07-26 Eylül tarihleri arasında açık olacak olan ve yaklaşık 200 yayınevinin katıldığı fuarda, Yeni Asya Yayınları da 37 Nolu stantda yüzde 30 oranında indirimle kitapseverlere sunuluyor.

Kocatepe Kitap ve Kültür Fuarının açılışında konuşan Diyanetten Sorumlu Bakan Yazıcıoğlu, okuma alışkanlığımızın eksik olduğundan yakınarak, bu önemli alışkanlığın okullarda çocuklara kazandırılması gerektiğini hatırlattı. Kitap fuarında dinî yayınların ağırlıkta olduğunu belirten Yazıcıoğlu, Ramazan ayına huzurlu girildiğini ve ufak bir kısmı hariç yayınların çok seviyeli şekilde sürdüğünü ifade etti.

İsviçre’nin Cern şehrinde yapılan deneyle ilgili konuşan Yazıcıoğlu, “Dinimiz bilim dinidir. Kutsal kitabı oku emriyle başlayan bir dindir. Madem bilime önem veren bir dinimiz var, o zaman bu buluşları neden biz yapamıyoruz da başkaları yapıyor? Bilim adamlarımız başkalarının yaptıklarıyla övünmek yerine daha iyilerini yaparak kendi buluşlarıyla övünmelidir.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da İslâm dininde bilginin çok önemli bir yeri olduğunu ve bütün kötülüklerin cahillikten kaynaklandığını belirtti. Frankfurt’da önümüzdeki günlerde dünyanın en büyük fuarlarından birinin açılacağını aktaran Günay, Türkiye’nin 60. Frankfurt Kitap Fuarı’na ‘Onur Konuğu’ olarak ‘Bütün Renkleriyle Türkiye’ konulu bir standla katılacağını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ise, kitap deyince akla Kur’ân'ın geldiğini, İslâm dininin kitap dini olduğunu belirtti. Türkiye’de okuma alışkanlığının yetersizliğinden şikâyet eden Bardakoğlu, din görevlilerine yönelik 10 ciltlik bir kitap hazırlandığını ve imamlara okuma alışkanlığı kazandırılacağını ifade etti.

Camilerin sadece namaz kılınan yerler değil, birer sosyalleşme mekânı olmasını istediklerini kaydeden Bardakoğlu, “Camiler sadece namaz kılınan mekânlar olsun istemiyoruz. Camiler, sosyal ve kültürel mekânlar haline gelmelidir. İnsanların gelip camide kitap alıp okuyup teslim ettikten sonra başka bir kitap alabilmesini istiyoruz.” diye konuştu. Konuşmalardan sonra fuarın açılış kurdelâsı Bakanlar Yazıcıoğlu ve Günay ile Başkan Bardakoğlu tarafından kesildi.

Cemil YÜZER

14.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Camiler kitap okunan mekânlar olsun

  İstanbul’da, her semte bir sahne

  Tarihî ahşap binalar restore ediliyor

  DVD’deyim Hacıcavcav

  Burnumuzun dibine sırtımızı dönmüşüz

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır