"Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Burnumuzun dibine sırtımızı dönmüşüz

YÖNETMEN Hüseyin Karabey, Kazakistan ve diğer Orta Asya ülkeleriyle daha yakın ilişkiler kurulmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Burnumuzun dibine sırtımızı dönmüş gibiyiz, halbuki paylaşacağımız birçok ortak nokta var” dedi.

Kazakistan’ın başşehri Astana’da yapılan 5. Uluslararası Avrasya Film Festivali jüri üyeliği için bu şehirde bulunan Karabey, Kazakistan’ın “bilinmeyen yer” olarak görüldüğünü belirterek, “Ortak kültürümüzün olduğu yerler. Gereksiz bir uzaklık var nedense” dedi.

Karabey, “Keşke basın olarak, Türk sineması olarak buralarda daha fazla olabilsek. Çünkü örnek olarak, Ruslardan etkileneceklerine bizden et-kilensinler. Her anlamda söylüyorum bunu, sadece politik, ekonomik sebepler değil, kültürel, insanî sebepler olarak da” ifadesini kullandı. Karabey, halen Kazak ve Rusların katılımıyla Türkiye, Rusya ve İsrail’de geçecek bir film projesi üzerinde çalıştıklarını, bununla ilgili gelişmelerin bir yıl içinde netleşmesini beklediğini de söyledi.

/ Astana

14.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Camiler kitap okunan mekânlar olsun

  İstanbul’da, her semte bir sahne

  Tarihî ahşap binalar restore ediliyor

  DVD’deyim Hacıcavcav

  Burnumuzun dibine sırtımızı dönmüşüz

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır