"Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İstanbul’da, her semte bir sahne

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, amaçlarının İstanbul’un her semtine bir tiyatro sahnesi kazandırmak olduğunu bildirdi.

Kadir Topbaş, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen, ‘’Yeni Dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’’ konulu basın toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul’un birçok problemine çözüm üretirken kültür sanat faaliyetleri konusundaki çalışmaları ve yatırımları aynı paralellikte yaptıklarını söyledi.

Bu dönemde kültür sanat, yeni sahneler kazandırmak adına ciddî mesafeler katettiklerini belirten Topbaş, bunun şehrin nüfusu dikkate alındığında az olduğunu ancak geçmiş yıllarla kıyaslandığında çok yol alındığını ifade etti. Harbiye Muhsin Ertuğrul ve Kongre Vadisi Projesi’ne 217 milyon YTL’lik yatırım yapıldığını aktaran Topbaş, burada 3 bin 500 kişilik bir oditoryum, sergi salonları ve yenilenen Muhsin Ertuğurul Sahnesinin yer aldığını kaydetti. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya da, ‘’İstanbul, hak etmediği bir resimden hak ettiği bir döneme doğru adım attı. İstanbul, sanat binaları yoksuluydu. Öyle bir aşamaya geldi ki doğru sanat binaları konusunda zannediyorum kısa bir süre sonra İstanbul, Berlin, Roma ve Moskova gibi gelişmiş şehirlerle eziklik hissetmeden boy ölçüşebilecek’’ diye konuştu.

14.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Camiler kitap okunan mekânlar olsun

  İstanbul’da, her semte bir sahne

  Tarihî ahşap binalar restore ediliyor

  DVD’deyim Hacıcavcav

  Burnumuzun dibine sırtımızı dönmüşüz

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır