"Gerçekten" haber verir 14 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

Ramazan ve Rabbi hissetmek

Depresyonda olan ve hayatla bağları kopmuş hastalara sıklıkla tavsiye edilen uygulamalardan biri, bağış ve yardımlarını arttırmalarıdır.

Hep kazanmaya meyilli insan nefsi ve benliği, vermenin hazzını yaşamakla kalbin güzelliklerine, ruhun özündeki samimî mutluluğa dönecektir.

Ramazan bir boyutu ile duygu eğitimi ve olumsuz duygulardan en üst düzeyde arınma periyodudur. Oruç dış ortamla irtibatı, yeme içme de dahil olacak şekilde kestiği için duygulara yönelebilmek oruçlu bir insan için çok daha kolay olacaktır. Zekât, iftarlarda birliktelik, başkalarının halini anlamaya vesile açlık gibi haller bu ayda paylaşmanın güzelliklerini yaşatmaktadır.

Aslında bu paylaşım atmosferinde varlık, topyekûn insanlık olarak Âlemlerin Rabbi karşısında kulluk şeklinde algılandığı için çok sağlam bir algı haline dönüşecektir. Bu öyle tarifi imkânsız bir lezzettir ki hiçbir maddî imkân ve mülk ile elde edilemez. Bunu hissedebilmek için infak yani Rabb-ı Kerîm’in ihsanlarından başkalarına verebilmek ve onların ihtiyaçlarını karşılamanın mutluluğunu hissedebilmek şarttır. En lüks lokantalarda yenen en kaliteli yemekler de bu hazzı ve kalbin hissettiği bu lezzeti yaşatamaz.

Bu ay aslında her insanın Rabbi ile birlikteliğini fark etme ve öze dönme ayıdır. Sahip olduklarını Veren’in farkına varma ayıdır. Veren’in farkına varan, O’nun malından ve O’nun arzusu doğrultusunda vermekle kerem duygusunu yaşar.

İnsanı asıl insan kılansa, duygularındaki zenginlik olsa gerektir. Gerçek mutluluk, bu zenginliğin farkına varmakla ancak yaşanabilir.

HAKAN YALMAN

14.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  RAMAZAN TAKVİMİ

  GÜNÜN DUÂSI

  Ramazan ve Rabbi hissetmek

  Muhtelif sorular

  Resûlullah'ın (asm) duâsına mazhar sahabeler

  TEBESSÜM

  Nimetlere şükür

  Oruç ayının habercileri

  Oruç tutmak, büyüdüğümün ispatı demekti

  Kızını verir misin?

  Zevâlin tasavvuru da elemdir

  YASEMİN’İN İFTAR TENCERESİ

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır