"Gerçekten" haber verir 16 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi şehitleri için mevlid

Demokrat Parti İstanbul İl Gençlik Kolları, demokrasi şehitleri merhum başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan için yarın Mevlîd-i Şerif okutacak.

Demokrasi şehitleri merhum başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, ölümlerinin 47. yıl dönümünde bir dizi programla anılacak. 27 Mayıs 1960 darbesini gerçekleştirilenler tarafından idam edilen Demokrat Parti’li eski başbakan Adnan Menderes ile bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan için yarın Topkapı’daki mezarları başında anma programı düzenlenecek. Anma programı saat 10.00’da başlayacak. Demokrat Parti İstanbul İl Gençlik Kolları da aynı gün demokrasi şehitleri için Dolmabahçe Camiinde ikindi namazına müteakip Mevlîd-i Şerif okutacak.

Demokrat Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Ülker yaptığı açıklamada, Adnan Menderes’in çarıklıların, şalvarlıların, kasketlilerin başbakanı olduğunu belirterek merhum başbakanı şöyle anlattı: “Yani, dedelerimizin, babalarımızın hor görülen bu aziz milletin başbakanı idi.

"O ki ‘yeter söz milletin’ diyendi! O ki, idam sehpasına giderken bile ‘milletim beni başı dik görsün, ben onların başvekiliyim’ diyerek traş olan, en güzel takım elbisesini giyen, asil ruhlu bir insandı. O ki, cumhuriyet tarihinin en büyük büyüme hızına sahip hükümetin başbakanı idi.O, bu aziz milletin yüreğindeki, belleğindeki en büyük kayıp, en büyük acıdır.

"O, idam fermanını verenlerle pazarlık yapmadı, kendini kurtarmak için millet iradesini pazarlık konusu yapmadı. O, sadece sırtını dayadığı tek güç olan milletinin vicdanında haklı olmanın onuru ile idam sehpasına yürüdü. Zira, onun idam edilme anında boynuna ilmiği geçiren gardiyana söylediği son söz, bugün onun hakkında esasen başkaca bir yorum yapmaya gerek kalmayacak kadar asil bir ruh, kişilik ve karakteri ortaya koymuştur. O son söz de şudur ki ‘Neden ellerin titriyor, asılacak olan benim evlâdım’. O bize verdiği sözü son nefesine kadar millete hizmet ederek tuttu.” Ülker, bu saatten sonra Adnan Menderes için yorum yapmanın bir anlam ifade etmeyceğini ifade ederek, Demokrat Parti Gençliği olarak, demokrasi şehitlerinin mirasına sahip çıktıklarını ve ruhlarına olan saygı ve hürmetimizin bir ifadesi olarak 17 Eylül 2008 tarihinde Dolmabahçe Cami’inde ikindi namazına müteakip Mevlîd-i Şerif okutacaklarını bildirdi.

Yeni Asya / İstanbul

16.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Kamyon yüklü feribot neden battı?

  47 CAMİNİN AÇILIŞINI YAPTI

  Bu sefer olacak gibi

  İkisi de söz verdi

  Yeni dolar milyarderleri

  Demokrasi şehitleri için mevlid

  Soylu: Büyüme rakamı endişe verici boyutta

  Parlamentolar, demokratik sistemin vazgeçilmezi

  “Beyaz Yaka’’da 40 tutuklama

  Erdoğan, 27 yıl sonra Marmara Üniversitesi'nde

  Çevre mevzuatında AB’ye uyum

  Anayasa Mahkemesi DTP’yi dinleyecek

  İstanbul’a “metrobüs” yerine “monoray” teklifi

  Fitrede öncelik dul, öksüz ve yetimlerin

  500 yıllık gelenek yaşatılıyor

  Hastalıklara “Gen teşhisi”

  Kuşhan'a ait tesise mühür

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır