"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Moskova’da Ramazan çadırı

Rusya’da sinagog, kilise ve caminin yer aldığı Dinlerarası Hoşgörü Bahçesi ‘Zafer Parkı’nda kurulan Ramazan çadırı kardeşliğin sembolü oldu.

Rusya Müftülüğü, Umut Vakfı ve Moskova Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ‘Şatör Ramazan’ (Ramazan Çadırı) her dinden ve onlarca farklı milletten insanları bir araya topluyor. Rus, Tatar, Kırgız, Tacik, Azeri, Türkmen, Dağıstanlı, Çeçen, Başkırd, Türk ve diğer milletlerden beş yüze yakın kişinin iftar için toplandığı çadır Rusya’nın diğer şehirlerine de taşındı. Bu yıl üçüncüsü kurulan çadırda gerçekleşen iftarlar Kuran tilaveti, manevi sohbetler ve okunan ilahilerle de renkleniyor. Çalkan grubun Moskova’da faaliyette bulunan Orgavita yemek firmasının hazırladığı yemekler beş yıldızlı otelleri aratmıyor. Ezanın okunması ile birlikte farklı din mensuplarının duâ ederek hurma ile iftar etmeleri kardeşliği pekiştiriyor. Ramazanla birlikte Rusya’da yaşayan 20 milyon Müslümanın inançlarını tazeleme imkanı bulduklarını ifade eden yetkililer, Rusya’da her geçen yıl Ramazan’ın daha hissedilir hâle geldiğini kaydettiler. Rus basının büyük ilgi duyduğu Ramazan çadır programını Mir TV de canlı yayınladı.

/ Moskova

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Moskova’da Ramazan çadırı

  İngilizlerin başı alkolle dertte

  Yemen’de ABD büyükelçiliğine saldırı

  BM heyeti Güney Osetya’ya gidecek

  Ukrayna’da parlamento başkanı istifa etti

  Malî kriz BM hedeflerini etkiler mi?

  İran’dan rest: Biz nükleer gücüz

  Bangladeş’i fırtına vurdu

  Suriye-İsrail görüşmeleri askıda

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır