"Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İngilizlerin başı alkolle dertte

Yüksek oranda ve yaygın alkol kullanımıyla başı dertte bulunan İngiltere’nin Sağlık Bakanlığı, soruna çözüm bulma arayışları çerçevesinde başlattığı bir kampanyada kullanmak amacıyla yaptığı araştırmada, çok alkol tüketenleri 9 ayrı gruba ayırdı.

Sınırların iki katı olan, kadınlar için haftada 35 bardak ve erkekler için haftada 50 bardak alkollü içki tüketenlerin temel alındığı araştırmada, fazla alkol tüketiminin stres ve sıkıntı atmaktan yeni ilişki kurmayı amaçlamaya dek birçok sebebi olduğu görüldü. Uzmanlar, alkol bağımlılarına yardım etmede alışkanlıkların sebebini anlamanın “çok yararlı” olduğunu belirttiler.

İngiliz Sağlık Bakanlığının araştırmasına göre oluşan 9 alkol tüketicisi tipi; depresyon sebebiyle içen, stres atmak için içen, ilişki kurmak amacıyla içen, uyum sağlamak için içen, cemiyet üyesi olduğu için içen, sıkıldığı için içen, maçoluktan içen, haz aldığı için içen ve alkol bağımlılığından dolayı içen şeklinde sıralandı.

Araştırma sırasında, örnek olarak stres atmak amacıyla içenlerin mesleki baskılarından dolayı rahatlamak için alkol kullandıklarını gören araştırmacılar, ilişki kurmak amacıyla içenlerin de toplumda kötü sosyal ilişkileri bulunan ve bu nedenle içkiyi abartan insanlar olduğunu tesbit etti.

Araştırma sonuçlarını değerlendirmek ve çok alkol tüketenleri bu alışkanlıklarından kurtarmak üzere harekete geçen İngiltere Sağlık Bakanlığı, bu amaçla ülkenin kuzeybatısında bir pilot bölge oluşturdu. Kampanyalarında bu dokuz kategoriye uygun düşen 35 yaş üstü yetişkinlere odaklanan yetkililer, bu amaçla 900 bin haneye, alkol tüketimiyle kanser ve karaciğer rahatsızlıkları arasındaki bağlantıya dikkati çeken broşürler gönderecek. İngiliz makamları, bu kampanyayla bölgede her yıl 4 bin kişiyi alkol tüketiminden kurtarmayı hedefliyor.

/ Londra

18.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Moskova’da Ramazan çadırı

  İngilizlerin başı alkolle dertte

  Yemen’de ABD büyükelçiliğine saldırı

  BM heyeti Güney Osetya’ya gidecek

  Ukrayna’da parlamento başkanı istifa etti

  Malî kriz BM hedeflerini etkiler mi?

  İran’dan rest: Biz nükleer gücüz

  Bangladeş’i fırtına vurdu

  Suriye-İsrail görüşmeleri askıda

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır