"Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Özince: Kriz ciddiye alınmalı

TÜRKİYE zamanlar iş yeri kiralarının, satışların tavan yaptığı Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Türkiye’nin ABD’de yaşanan krizi mutlaka ciddiyetle ele alması, önlemler ve alınması gereken dersler olduğu bilinciyle “tez elden” gereğini değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.

Özince, krizin Türkiye’ye yansımaları ve yapılması gerekenlerle ilgili de şu görüşleri aktardı: “Sadece hükümetimiz, devletimiz değil biz Türk vatandaşları, hepimiz gündemimizi daha gerçekçi bir tavırla saptamalıyız. Sadece politik konulardaki çekişmeler değil, sosyal konulardaki çekişmeleri de bir kenara bırakmalıyız. Ancak bütün kuruluşlar, bankacılığımız da, basınımız da, vatandaşlarımız da hepimiz bunun bilincinde olmalıyız. Bu kriz mutlaka ciddiyetle ele alınmalı ve Türkiye Cumhuriyeti de mutlaka krizle ilgili alması gereken dersler ve önlemler olduğu bilinciyle tez elden gereğini değerlendirmeli. Türkiye’nin elini çabuk tutması, böyle bir durumu fırsata çevirecektir. Aksi takdirde birtakım önceliği olmayan konularla uğraşırken, tam ifadesiyle dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olacak şekilde olumsuz etkilenmemiz mevzu bahis olacak.” En az etkilenen sektörlerden birinin bankacılık olacağını savunan Özince, gereği yapılmazsa reel sektörün, özellikle üretimin, ciddi altyapı projelerinin, Borsanın daha kötü etkilenmesinin söz konusu olabileceğini vurguladı.

19.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez bankaları piyasaları paraya boğacak

  BİNLERCE İNSAN BİR ANDA İŞSİZ KALDI

  Krizin son kurbanı İngiliz HBOS

  Özel sektörün kur riski büyüdü

  Teşvik uzamazsa 5 bin kişi işsiz kalacak

  Rantlara vergi geliyor

  Dünyada rekora koşuyor, Türkiye’de azalıyor

  Özince: Kriz ciddiye alınmalı

  Çağlar: Tedbirle az etkileniriz

  İTO: Kriz Türk bankalarını vurmaz

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır