"Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Teşvik uzamazsa 5 bin kişi işsiz kalacak

DEMOKRAT Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı İbrahim Er, teşvik uygulamasının uzatılmaması halinde Trabzon ve bölgede 5 bin kişinin işsiz kalacağını iddia etti.

DP Merkez İlçe Başkanı Er, yaptığı yazılı açıklamada 5084 Sayılı Kanunla, Teşvik kapsamına alınan Trabzon’un, 2008 yılı sonunda bu hakkını kaybedeceğini hatırlattı. Trabzon’da, 2007 yılı başında, 200 civarında firmada çalışan yaklaşık 5 bin kişi teşvik kapsamında iken, bugün 1500 firma ve 30 binin üzerinde çalışanın bu yasa kapsamında olduğunu vurgulayan Er, bu istihdamın her ay yaklaşık 3 Milyon YTL’nin üzerinde bir girdi sağlandığını kaydetti. Teşvik kanunuyla, 2008 Ocak ayı itibariyle Trabzon’un 42 trilyona yaklaşan önemli bir katkı kazandığını ifade eden Er, Teşvik yasasından toplam bin 491 firma ve 30 bin 959 kişinin yararlandığını belirterek, şöyle devam etti: “Teşvik uygulamasının son bulması halinde ise, her işletmeden en az 5 işçinin çıkarılacağını düşündüğümüzde, en az 5 bin kişi işsiz kalacak demektir. Fındık fiyatının açıklanmasıyla büyük bir hayal kırıklığı yaşayan ilimizde, 5 bin kişinin daha işsiz kalması, çarpan etkisini dikkate aldığımızda, ortalama 50 bin kişiyi doğrudan, yaklaşık 250 bin kişiyi de dolaylı olarak olumsuz anlamda etkileyecektir. Bölgemiz için bu önemli bir rakamdır, bu yüzden teşvik en az 5 yıl daha devam etmelidir.”

Yeni Asya

19.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez bankaları piyasaları paraya boğacak

  BİNLERCE İNSAN BİR ANDA İŞSİZ KALDI

  Krizin son kurbanı İngiliz HBOS

  Özel sektörün kur riski büyüdü

  Teşvik uzamazsa 5 bin kişi işsiz kalacak

  Rantlara vergi geliyor

  Dünyada rekora koşuyor, Türkiye’de azalıyor

  Özince: Kriz ciddiye alınmalı

  Çağlar: Tedbirle az etkileniriz

  İTO: Kriz Türk bankalarını vurmaz

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır