"Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Çağlar: Tedbirle az etkileniriz

ZİRAAT Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Türkiye’nin siyasi istikrar ve bütçe disiplini sağlandığı, bankacılık sektörünün de Merkez Bankası ve Hazine’nin borç ve faiz politikası çerçevesinde düzeni sağladığı sürece krizden çok az etkileneceğini söyledi.

İftar yemeğinde gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplayan Çağlar, Lehman Brothers’in iflasının Türkiye’ye etkilerine ilişkin bir soru üzerine, önemli olanın bu işten en az etkilenerek çıkabilmek olduğunu dile getirerek, bu işin ‘’mali, finans, ve siyasi istikrar’’dan oluşan üç ayağı bulunduğunu anlattı. Çağlar, ‘’Siyasi istikrar ve bütçe disiplini sağlandığı sürece, bankacılık sektörü de Merkez Bankası ve Hazine’nin borç ve faiz politikası çerçevesinde düzeni sağladığı sürece bu işten en az etkileniriz gibi gözüküyor. Yoksa etkilenmemek mümkün değil. Çünkü reel sektörün 130 milyar dolara yakın dışarıdan borçlanması söz konusu. Bu borçlanma devam edecek mi? Ciddi miktarda ihracat hacimlerine ulaşmış bir ülke haline geldik. Bütün bunların yavaşlaması bizi de bir şekilde etkileyecek’’ diye konuştu. Ziraat Bankası’nın son birkaç günde yurt dışından fonlama yapıp yapmadığına ilişkin bir soruya verdiği cevapta ise Çağlar, ‘’Şu anda yurt dışını biz fonluyoruz. Elimizdeki günlük 22,5 milyar dolar likiditeyle Avrupa ve Amerika bankalarını bir anlamda biz fonluyoruz’’ dedi.

19.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Merkez bankaları piyasaları paraya boğacak

  BİNLERCE İNSAN BİR ANDA İŞSİZ KALDI

  Krizin son kurbanı İngiliz HBOS

  Özel sektörün kur riski büyüdü

  Teşvik uzamazsa 5 bin kişi işsiz kalacak

  Rantlara vergi geliyor

  Dünyada rekora koşuyor, Türkiye’de azalıyor

  Özince: Kriz ciddiye alınmalı

  Çağlar: Tedbirle az etkileniriz

  İTO: Kriz Türk bankalarını vurmaz

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır