"Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Limanlar devir bekliyor

TCDD'YE ait olan ve özelleştirme ihaleleri gerçekleştirilen limanlardan, sadece Mersin Limanının devri gerçekleştirilirken, İzmir, Bandırma, Derince ve Samsun limanları, Danıştay kararını ve devir sürecine girmeyi bekliyor.

İskenderun Limanının da özelleştirilen limanların devir sürecine girmesinden sonra, ihaleye çıkarılması planlanıyor. Edinilen bilgiye göre, TCDD’ye ait limanlardan İzmir, Bandırma, Derince ve Samsun limanlarının özelleştirme ihaleleri gerçekleştirilirken, imtiyaz sözleşmesi taslakları Danıştay’a gönderildi. Danıştay’da her bir imtiyaz sözleşmesi veya her bir liman özelleştirmesiyle ilgili değişik hukuk süreçlerinin devam ettiği belirtilirken, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, bu sürecin ivme kazanmasını ve söz konusu limanların devir sürecine girmesini bekliyor. ÖİB yetkilileri, Danıştay’da bekleyen liman özelleştirmelerinin hukuki süreçlerinin formatının büyük ölçüde diğerleri için de aynı olacağını kaydederken, sırada bekleyen liman özelleştirmeleriyle ilgili durum netleştikten sonra, TCDD’ye ait İskenderun Limanını da yeniden ihale etmeyi planladıklarını kaydediyor. Galataport’ta ise (Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Liman Kompleksi) ikinci kez ihaleye çıkabilmek için, Anıtlar Yüksek Kurulunun onayı bekleniyor. İhaleleri gerçekleştirilmiş ve devir sürecine girmeyi bekleyen limanlar arasında İzmir, Bandırma, Derince ve Samsun Limanları yer alıyor.

07.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Vatandaşın borcu 113 milyar YTL’yi aştı

  Toyota, üretime başladı

  Tapu harcında indirim hazırlığı

  Limanlar devir bekliyor

  850 milyar dolarlık paket de yetmedi

  MB: Bize birşey olmaz demeyin

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır