"Gerçekten" haber verir 07 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

MB: Bize birşey olmaz demeyin

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ABD’de henüz resmin net olmadığını ve yeni sürprizlere hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, “Bize birşey olmaz demeyin. AB’deki yavaşlama ihracatı olumsuz etkileyebilir. Kredi kanalında daralma ipuçları görülüyor” dedi.

MB Başkanı Yılmaz, ABD’de henüz resmin net olmadığını ve yeni sürprizlere hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, “Bize birşey olmaz’ demeyin. AB’deki yavaşlama ihracatı olumsuz etkileyebilir. Kredi kanalında daralma ipuçları görülüyor” dedi. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, bir televizyon proğramında küresel krize ilişkin gelişmeleri ve Türkiye’ye etkisini değerlendirdi. Finans piyasalarında riskin nerede ve ne boyutta olduğunu bilemediklerini belirten Yılmaz şunları söyledi: “Krizin dibi görüldü mü? Köpük oluşturan varlıkların fiyatları düşmesi gereken seviyeye düşmedi, henüz tabanı görmedi. Bu konuda belirsizlik sürüyor. Bütün zararlar muhasebeleştirilmedi, her an için yeni sürprizlerle karşılaşmaya hazır olmamız gerekir. Sistemin bu sorunu halledemeyeceği ortaya çıktı. ABD’de resim henüz daha net değil, Avrupa’da da bazı tedbirler alındı, yeni yeni olaylar ortaya çıkıyor.” Ticaretin büyük bölümünü yaptığımız AB’deki daralmanın ihracatımızı etkileyeceğini ve ihtiyatlı olmak gerektiğini kaydeden Yılmaz, kredi kanalında daralmanın ipuçlarının gözüktüğünü dile getirdi. Yılmaz, politika faiz oranını, piyasaya borç verme faiz oranına değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Bütçe harcamalarında yıl sonuna doğru hızlanabileceğini ifade eden Yılmaz, IMF ile ilişkilerde belirsizliğin ortadan kalkması gerektiğinin altını çizdi. Mevduat güvencesi konusunda Türkiye’nin şu andaki şartlarının ABD ve Avrupa’dan farklı olduğunu ifade eden Yılmaz, ‘Bize birşey olmaz’ söylemlerinin doğru olmadığını, az veya çok herkesin etkileneceğini söyledi. MB Başkanı, “2001’den farklı bir yerdeyiz. Bugün itibarıyla mevduat sigortasıyla ilgili bizim sistemimizde yeni bir karar almayı gerektiren husus yok. Ancak herkes dikkatli olmak zorunda” dedi.

07.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Vatandaşın borcu 113 milyar YTL’yi aştı

  Toyota, üretime başladı

  Tapu harcında indirim hazırlığı

  Limanlar devir bekliyor

  850 milyar dolarlık paket de yetmedi

  MB: Bize birşey olmaz demeyin

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır