"Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Bayramda 25 bin ton şeker ve çikolata satıldı

RAMAZAN Bayramı döneminde Türkiye’de yaklaşık 25 bin ton şeker ve çikolata satıldığı, üretici firmaların 250 milyon YTL civarında satış rakamına ulaştığı bildirildi.

İkramlık ve hediyelik şeker ve çikolata sektörünün önde gelen firmalarından Kent Gıda A.Ş. Kurumsal İlişkiler Direktörü Ömer Taşçı, Türkiye’de yılda 40 bin ton civarında ikramlık ve hediyelik olarak adlandırılan şeker ve çikolata satışı yapıldığını, bu rakamın yüzde 60’ının Ramazan bayramı öncesi ve sırasında gerçekleştiğini bildirdi. Türkiye’de geçen yıl şeker ve çikolata sektöründe yaklaşık 38 bin ton satış yapıldığını hatırlatan Taşçı, bu yıl bu rakamın 40 bin tona ulaştığını ve bunun 25 bin tonluk kısmının Ramazan bayramı döneminde satıldığını tahmin ettiklerini kaydetti. Türkiye’de bayram şekeri olarak mi-safirlere ikram edilen şeker ve çikolata sektörünün 425 milyon YTL civarında pazar büyüklüğüne sahip olduğunu ifade eden Taşçı, ‘’Bu yıl Ramazan bayramı dönemindeki şeker ve çikolata satışları ekonomideki sıkıntılara rağmen bir miktar arttı. Bayram döneminde yaklaşık 25 bin ton şeker ve çikolata satan üretici firmalar, 250 milyon YTL civarında satış rakamına ulaştı’’ dedi. Bayram döneminde satılan şeker ve çikolataların yaklaşık yüzde 38’ini ucuz ürünlerin oluşturduğunu hatırlatan Taşçı, son iki yılda vatandaşın daha kaliteli ve markalı ürünlere yönelmeye başladığını vurguladı.

08.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Bayramda 25 bin ton şeker ve çikolata satıldı

  Doğal gaz tüketiminde tasarruf dönemi

  Tüketicinin güveni azaldı

  29.4 milyar YTL yanacak

  AVM’ler Anadolu’ya yayılıyor

  TTK iş umudu oldu

  Silinebilir kâğıt

  DB: G-7 işe yaramıyor

  Piyasalarda endişe dinmiyor

  Çökerken de çarptılar

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır