"Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Doğal gaz tüketiminde tasarruf dönemi

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı İsmail Özkarakaya, akılcı bir tüketimle doğal gazın çok daha ucuz ve ekonomik kullanılabileceğini bildirdi.

Türkiye’de 7 milyonu aşkın doğal gaz abonesi bulunduğunu kaydeden Özkarakaya, doğal gaza son gelen zamlarla birlikte vatandaşların şimdiden faturaları nasıl ödeyeceklerini düşünmeye başladığını söyledi. ‘’Isı yalıtımı, cihaz seçimi, tam yanmanın sağlanması, belirli periyotlarla kontrol gibi alınacak tedbirler, doğal gaz faturalarında yüzde 30 oranında iyileşme sağlar’’ diye konuşan Özkarakaya, doğal gaz kullanımında enerji tasarrufu sağlayacak unsurları şöyle sıraladı: Bir uzman kişinin bilgisine başvurularak duvarlar yalıtılmalıdır. Radyatörlerin önüne ve üstüne eşya, mobilya, mermer konmamalıdır. Perdelerin radyatörlerin önünü ve üstünü kapatmamasına dikkat edilmelidir. Oturma odaları için 22 derece, yatak odaları için ise 20 derece sıcaklık önerilir. Ancak bu sıcaklıklar 1 derece düşürülerek toplam yakıt tüketiminde yüzde 7 tasarruf sağlanabilir. Kullanılmayan oda, antre ve merdiven radyatörleri ile banyo yapılmayan günler banyo radyatörleri kısılmalıdır. Kombiler sürekli açıp kapatılmamalı, bunun yerine düşük ayarda sürekli çalışır vaziyette bırakılmalı.

08.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Bayramda 25 bin ton şeker ve çikolata satıldı

  Doğal gaz tüketiminde tasarruf dönemi

  Tüketicinin güveni azaldı

  29.4 milyar YTL yanacak

  AVM’ler Anadolu’ya yayılıyor

  TTK iş umudu oldu

  Silinebilir kâğıt

  DB: G-7 işe yaramıyor

  Piyasalarda endişe dinmiyor

  Çökerken de çarptılar

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır