"Gerçekten" haber verir 10 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Reel sektöre destek verilsin

İZMİR Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, küresel krizin Türkiye’de finans sektöründe büyük olumsuzluklara yol açmamasına karşın, gelecek günlerde reel sektörü olumsuz etkileyebileceğini, bu nedenle faiz indirimi, kredi maliyetlerinin düşürülmesi gibi enstrümanlarla reel sektörün desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, dünyada küresel krizin özellikle finans sektörünü olumsuz etkilendiğini, ardı ardına dev finans kuruluşlarının battığını, yüzlerce milyar dolarlık banka kurtarma operasyonlarına gidildiğini ifade etti. Türkiye’de 2001’de 22 bankanın battığını hatırlatan Demirtaş, ‘’Biz bu filmi 2001 yılında görmüştük, 22 bankamız battı ve sektördeki çürük elmalar ayaklandı. Bu nedenle bugün bankacılık sektörümüz krizlere karşı daha güçlü ve daha hazırlıklı ise de yaşamakta olduğumuz küresel finansal krizinin reel sektörümüze olumsuz yönde etkisinin olacağını düşünüyoruz’’dedi. ABD ve İngiltere başta olmak üzere büyük ekonomilerin ardı ardına önlemler aldığını ama bunların hayata geçirilip, sonuçlarının görülmesinin zaman alacağını kaydeden Demirtaş, faiz indirilmelerinin de piyasalardaki dalgalanmaları durduramadığını belirtti. Dünya genelinde yaşanan fon sıkıntılarının ve artan maliyetlerin, dış borcu yüksek ve aynı zamanda kredi ihtiyacı artan reel sektörü tehdit ettiğine dikkat çeken Demirtaş, likidite ve kredi bulma sıkıntısının yaşanacağını kaydetti. Demirtaş, ‘’Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde iş yapan mevduat ve yatırım bankalarının bu zor dönemde maliyetlerini daha da düşürerek kredi kaynaklarını reel sektöre açmaları, ülke ekonomisi açısından büyük gereklilik. Reel sektöre verilecek destekler ve kredi akışının sağlanması için Merkez Bankası ile Hükümetten acil beklentilerimiz var’’ şeklinde görüş belirtti.

10.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Koç, IMF ile anlaşma istedi

  ‘ETKİLENMEYİZ’ DENİLEMEZ

  Bankalar, MB aracılığı ile yeniden borç alıp verebilecek

  Reel sektöre destek verilsin

  Petroldeki düşüş enerji faturasını düşürecek

  Maliye, lüks konutları mercek altına alıyor

  Narlar dalında alıcı buluyor

  Kredi kullanırken “Ayrıntıya dikkat”

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır