"Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irkçı lider kazada öldü

AVUSTRALYALI aşırı sağcı lider Jörg Haider’in vefat ettiği trafik kazasına, liderin bir aracı sollamaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybetmesine sebep olduğu bildirildi.

Irkçı lider Haider öldü Avusturya haber ajansı APA, polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, 58 yaşındaki Kaernten Eyalet Valisi Haider’in Volkswagen marka Phaeton modeli makam aracını çok hızlı kullandığı, yoldan çıkan aracın birkaç takla attığı ve hurdaya döndüğü kaydedildi. Kaza, gece yarısından sonra güneydeki Klagenfurt şehri yakınlarında meydana gelmişti. Araçta yalnız olan aşırı sağcı Avusturya’nın Geleceği İttifakı (BZÖ) Genel Başkanı Haider, kaza yerinde ölmüştü. Haider, 4 Ağustos 1993’te benzer şekilde yaptığı ve BMW marka arabasının hurda olduğu trafik kazasını ufak bir sıyrıkla atlatmıştı. Bu arada APA’ya açıklama yapan Haider’in sözcüsü Stefan Petzner, liderin ölümünü, “Bizim için dünyanın sonu gibi” sözleriyle değerlendirdi. 1999’daki seçimde Özgürlükçü Parti Genel Başkanı olarak yüzde 27 oy alarak hükümete katılan Haider, Adolf Hitler’in ‘’çalışma örgütlenmesini’’ benimsemesinden ötürü Avrupa Birliği’nin şimşeklerini çekince, hükümetten ayrılmak zorunda kalmıştı. Yahudi düşmanlığıyla da tanınan Haider, uzun zamandır sloganlarını yumuşatmıştı. Haider, 2002’de Bağdat’a giderek yakınlık duyduğu Saddam Hüseyin’le görüşmüştü. Haider Şubat ayında, eyaletinde cami ve minare yapımını yasaklamıştı.

12.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Irkçı lider kazada öldü

  Palin, nüfuzunu kötüye kullanmış

  Ortega: Allah, ABD’yi malî olarak cezalandırdı

  Ukrayna’da çifte kriz

  Pakistan yönetimi ABD’ye ateş püskürüyor

  Sırbistan Makedonya’ya tepkili

  İstihbaratçının notları Fransa’yı sarsıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır