"Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Palin, nüfuzunu kötüye kullanmış

ABD'DE Cumhuriyetçi Parti’nin başkan yardımcısı adayı ve Alaska Valisi Sarah Palin, kızkardeşinin olaylı bir şekilde ayrıldığı eski eşini eyaletin polis gücünden attırmak amacıyla nüfuzunu kullanmaktan hatalı bulundu.

Palin için açılan soruşturmayı yürüten komitenin yayımladığı raporda, Palin’in, kişisel kazanç için valilik pozisyonunun getirdiği nüfuzu kullandığı ve bunun, Alaska eyaletinin etik yasalarına aykırı olduğu belirtildi. Sarah Palin, kızkardeşinden ayrılan Mike Wooten adlı yerel polis memurunun isten atılması için polis gücünün yöneticisi Walter Monegan’a baskı yapmak ve isteği yerine getirilmeyince Monegan’i görevden almakla suçlanıyordu. Palin’in avukatları ise Monegan’in bir bütçe anlaşmazlığından dolayı görevden alındığını savunuyordu. Komitenin raporunda, Monegan’in görevden alınmasının yasalara uygun olduğu, ancak Palin’in, bunu yaparken ‘’ailevî bir düşmanlık meselesinden etkilendiği’’ kanısına varıldığı dile getirildi. Raporun, bundan sonra Alaska’nın yerel kongresinde ele alınması öngörülüyor. Palin hakkındaki komite kararının, anketlere göre Demokrat aday Barack Obama ve yardımcısı Joe Biden’in oldukça gerisinde giden Cumhuriyetçi aday John McCain ve yardımcısı Sarah Palin’i daha da zor durumda bıraktığı belirtiliyor.

12.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Irkçı lider kazada öldü

  Palin, nüfuzunu kötüye kullanmış

  Ortega: Allah, ABD’yi malî olarak cezalandırdı

  Ukrayna’da çifte kriz

  Pakistan yönetimi ABD’ye ateş püskürüyor

  Sırbistan Makedonya’ya tepkili

  İstihbaratçının notları Fransa’yı sarsıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır