"Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bilge Kral Aliya İstanbul’daydı

Bağcılar Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Uluslararası Aliya İzzetbegoviç Sempozyumu’nun açılış töreni ve ilk gün oturumları dün İstanbul Holiday Inn Airport Oteli’nde gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarından birini gerçekleştiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, “Böyle güzel bir buluşmaya ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz” diyerek başladığı konuşmasına, “Dünyamız, özellikle de coğrafyamız, zor bir zamandan geçmektedir. Bu zor zamanda değerlerden taviz vermeksizin çağın gereklerine uygun düşünceleri ortaya koyacak, aynı zamanda hayata geçirecek önder ve öncü kişiliklere çokça ihtiyaç duymaktayız. Aliya İzzetbegoviç öncü ve önder kişiliği ile ender şahsiyetlerden birisidir” sözleriyle devam etti. Çağrıcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Son yüzyılın önemli devlet, kültür, siyaset adamlarından ve düşünürlerinden biri olan Aliya İzzetbegoviç’e duyulan ortak sevgi ve saygı da toplumlar arası köprülerimizden biridir. Zira o sadece Bosna’nın ve Türkiye’nin değil, aynı zamanda tüm düyanın önemli bir bilge ismidir.”

Çağrıcı açılış konuşmasını “sempozyumun tüm dünyada gerçek anlamda barışın tesisi için bir vesile olmasını” temenni ederek tamamladı.

Sempozyuma Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in yanı sıra Aliya’nın oğlu Bair İzzetbegoviç de iştirak etti. Sempozyumun Bosna’dan diğer katılımcıları ise Hasan Çengiç, Adamir Jerkovic, Kasım Trnka, Hilmo Neimerlija, Senadin Lavic, Amra Madzarevic. Sempozyuma Mekadonya’dan İsmail Bardhi ve Adnan Ismaili, Sudan’dan Fatih Hassanein ve Amerika’dan Stjepan Gabriel Mestrovic oldu. Sempozyuma bugün saat 10.00’da üç oturumla devam edilecek.

ALİYA SERGİSİ VE MAÇ

Sempozyum çerçevesinde otel fuayesinde gerçekleştirilecek olan sergide ise, fotoğraf, kitap ve benzeri ürünleri yer alıyor. Aliya Sergisi, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri de Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda devam edecek.

Bunun yanı sıra 13-20 Ekim tarihleri arasında Bağcılar Belediyesi Halk Sarayında şu filmler ücretsiz gösterime sunulacak: Grbavica: Esma’nın Sırrı, Av Partisi, Aliya / Belgesel, Yaşama Cesareti – Bosna’nın Hizmetinde Ayrıca sempozyum katılımcıları dün akşam İstanbul Beşiktaş İnönü Stadında oynanan Türkiye-Bosna Hersek (A) Millî Futbol karşılaşmasını Bosna’dan gelen heyetle birlikte statta izlediler.

12.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bilge Kral Aliya İstanbul’daydı

  Beyoğlu Sahaf Festivali açıldı

  Bir kültür projesi: Mevlânâ Sevgi Yolu

  New York’ta Türk filmleri rüzgârı

  Kayıkların tarihi kitaplaştı

  Mütevazi “sıfır yıldızlı” otel

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır