"Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

New York’ta Türk filmleri rüzgârı

NEW YORK’TA bu yıl 10’uncusu düzenlenen Türk Filmleri Festivali kapsamında Columbia Üniversitesi’nde ‘’Türk sinemasının bugünü’’ konulu bir panel düzenlendi.

Merkezi New York’ta bulunan sivil toplum organizasyonu ‘’The Moon and Stars’’ın desteğiyle yapılan festival kapsamında düzenlenen panele, yazar ve yönetmen Ümit Ünal ve Tayfun Pirselimoğlu ile oyuncu Selen Üçer ve Georgetown Üniversitesi’ne bağlı Türk Etütleri Enstitüsü’nün başkanı Osmanlı tarihçisi Prof. Dr. David Cuthell katıldı. ‘’The Moon and Stars’’ın Başkan Yardımcısı Binnaz Saktanber’in yönettiği panelde, konuşmacılar Türk sinemasının geldiği noktayı değerlendirdi. ABD’de yaşayan Türklerin ve bazı sinemaseverlerin de dinleyici olarak katıldığı panel, İngilizce yapıldı. New York’ta 3 Ekimde başlayan Türk Filmleri Festivali’nde yer alan filmlerin gösterimine ise Manhattan’daki ‘’Antology Film Aschives’’ gösteri merkezinde dün de devam edildi. Faaliyet dün gösterilen filmlerle sona erdi.

12.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bilge Kral Aliya İstanbul’daydı

  Beyoğlu Sahaf Festivali açıldı

  Bir kültür projesi: Mevlânâ Sevgi Yolu

  New York’ta Türk filmleri rüzgârı

  Kayıkların tarihi kitaplaştı

  Mütevazi “sıfır yıldızlı” otel

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır