"Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

Trabzon zor yenilir

Trabzonspor geçen hafta 3-2 galip geldiği Konya'da izlediğim gibi devam ederse, şampiyon olur diyemem ama zor yenilir diyebilirim.

Bunu neye dayaranak söylüyorum? Bir kere, hiçbir oyuncu oyundan düşmüyor ve her oyuncu en önce takıma oynuyor. Normal şartlar altında beş dakikada iki gol yeyip geriye düşen bir takım o moral çöküntüsüyle maçı da bırakır. Oysa Trabzonspor bırakın moral çöküntüsünü, daha da hırslanıyor. İlk yarıdaki Trabzonspor'a sadece bir uyarım olacak; görüyorum ki artık bundan sonra hücum öncelikli bir Trabzonspor var. O zaman arkadaki boşluklar için mutlaka bir çözüm bulmak şart. Geri dörtlü bildiğiniz gibi, sorunsuz gidiyor. Orta alanda bana göre sorunlar sürüyor.

Açık açık yazmam gerekirse Trabzonspor, biri sağ, biri sol iki bek ve bir de eski Polonyalı futbolcu Szymek tarzı bir oyuncu alsın, şampiyon olur. Bunu söylerken, kimseye gaz vermek, demagoji yapma niyetinde değilim. Gittim, izledim ve gördüm. Bir kere yenilgiyi kabul etmeyen takım zor yenilmez mi? 2000'de Avrupa Şampiyonu olan Galatasaray böyle değil miydi? Gol yiyordu ama hep yediğinden fazlasını atıyordu.

Maçın ikinci yarısında Ersun hocadan hamle üstüne hamle gördük. Önce Tayfun'u sağa, Serkan'ı ortaya geçirdi ki iki ve üçüncü goller bu taktik değişikle geldi. Ayrıca şunu da eklemem lazım, Trabzonspor gibi kontratağa bu kadar güzel kalkabilen kaç takım var? Burada Isaac çok önemli. Beşiktaş maçından sonra sürekli yükselişte. Trabzonspor'un zayıf halkası şimdilik Colman. Onun da ligin 10. haftasından sonra gerçek kimliği ile sahada olacağını düşünüyorum.

Konya TSYD ve misafirperverlik

Aslında bir maç yazısından çok Konya seyahatimizi anlatmak istiyorum. Cumartesi öğleden sonra saat 3 İstanbul'dayız. Saat, 20:16 Konya Ataürk Stadı'ndayız. Bir anda dört arkadaş ani bir kararla Konya yollarına düştük, Trabzonspor'un ilk golüyle stadyumdan içeri girdik. Bundan sonra her şey güzeldi. Trabzonspor sahada güzeldi ama anlatmadan geçemeyeceğim bazı anlarla oradan ayrıldım. Bir kere TSYD Konya Şube Başkanı Sayın Orhan Berk.

Konya Stadı'nda bizi kapıda karşıladı. Maç sırasında ve sonrasında bize olan ilgisini hiç eksik etmedi. Konya'da büyük bir maç var. Basın tribünü hınca hınç dolu ama sayın Orhan Berk, işini gücünü bıraktı ekibimizle ilgilendi. Sadece bu kadar olsa iyi. Maçtan sonra bizi bırakmadı. Spor İl Müdürlüğü'nün misafirhanesinde konaklattı. Sabahtan da bizi İstanbul'a yolcu etti. Sadece ben değil, diğer dört arkadaşım da bu duruma şaşırdı. Sanki Trabzon'da gibiydik. Bize hiç yabancılık çektirmedi. Tabii onun bu ilgisi karşısında şunu düşündüm, spor doğru insanların elinde doğru biçimde yapıldığında gerçekten de dostluğa, barışa ve kardeşliğe pencere açıyor. Tüm Konyalılar adına sağolasın Orhan Berk..!

12.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrasya'yı dünya izleyecek

  MARATON BU YIL SULTANAHMET'TE SONA ERECEK

  30 yaşından sonra uslandı

  Trabzon zor yenilir

  Denizli geldi, idmanlar neşe içinde geçiyor

  Hentbolda Üsküdar Belediyesi Hırvat Lokomotiva'yı ağırlıyor

  Fenerbahçe'de sakat futbolcular düzeliyor

  Olimpiyat şampiyonları ödüllerini alıyor

  Milan'da futbolcu ile ilgili kararı doktor veriyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır