"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

2009 zorlu geçecek

BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, 2009 yılının zorlu geçeceğini, G-7 ülkelerinin mali krizleri tek başlarına çözmelerinin mümkün olmadığını, o yüzden ‘’zenginler kulübünün’’ başka ülkelere de açık olması gerektiğini belirtti.

BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, 2009 yılının zorlu geçeceğini, G-7 ülkelerinin mali krizleri tek başlarına çözmelerinin mümkün olmadığını, o yüzden ‘’zenginler kulübünün’’ başka ülkelere de açık olması gerektiğini belirtti. UNDP tarafından yayınlanan ‘’Çatışma Sonrası Ekonomik İyileşme’’ raporu hakkında BM’de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Derviş, dünyada yaşanan mali krizin BM’nin uzun dönemde açlıkla ve yoksullukla mücadele gibi hedefleri içeren BM Binyıl Kalkınma Hedeflerine, ya da iklim değişikliğiyle mücadele gibi hedeflere ulaşılmasını engellememesi ve bu hedeflerin unutulmaması gerektiğini belirtti. Derviş, 2009 yılının bu açıdan son derece zorlu bir yıl olacağına dikkat çekti. Derviş, dünyanın önemli merkez bankalarının kendi içlerinde ya da IMF ile birlikte çalışmasının tartışıldığını ve bunun önemli olduğunu hatırlatarak, zenginler kulübü G-7’nin Brezilya, Çin ve Hindistan gibi ülkelerle, daha küçük boyuttaki ülkeleri ve değişik coğrafyalardaki ülkeleri de içine alması gerektiğini, G-7 ülkelerinin küresel mali krizleri tek başlarına çözmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Derviş, BM’nin bu görüşleri savunduğunu ama bu konulardaki kararları sonunda egemen devletlerin vereceğini kaydetti.

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  2009 zorlu geçecek

  İhracatta kriz uyarısı

  Sabancı, Balıkesir’de elektrik üretecek

  Behamo, 17. şubesini hizmete açtı

  Gübre lüks oldu

  Kararlar, küresel piyasalara göre şekillenecek

  12. MÜSİAD Fuarı açıldı

  BM'den açlık tehlikesi uyarısı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır