"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Sabancı, Balıkesir’de elektrik üretecek

SABANCI Holding, Avusturyalı ortağı Verbund ile inşa edeceği ve Türkiye elektrik ihtiyacının yüzde 4’ünü karşılayacak üç santralin temelini attı.

Balıkesir Bandırma, Kahramanmaraş ve Adana’da yapılacak tesislerin 2010’da tamamlanması bekleniyor. Yıllık 8 milyar kilovatsaat (kWh) elektrik üretecek santrallerin toplam yatırım maliyeti 1,1 milyar doları bulurken, devlet garantisi de istenmiyor. Başkent Elektrik dağıtım ihalesini aralık ayında devralmaya hazırlanan Sabancı, ürettiği elektriği dağıtım bölgesinde satabilecek.

‘Türkİye’ye İnanıyoruz’

“Çok çok güzel bir gün” sözleriyle konuşmasına başlayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerji Bakanı Hilmi Güler’e hitaben, “Bizi desteklemeniz lâzım. Son dönemlerde serbest piyasanın gelişmesi budur. Bugün bize cesaret veren, önümüzü açan bu anlayıştır” dedi. Bandırma Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali 920 MW (megavat), Hacınınoğlu Regülatörü ve HES 142 MW, Kavşak Bendi HES ise 180 MW kurulu güçte olacak. Santrallerden Bandırma Doğal gaz ve Hacınınoğlu HES 2010, Kavşak Bendi HES ise 2012’de işletmeye alınacak.

Enver Tezer / Balıkesir

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  2009 zorlu geçecek

  İhracatta kriz uyarısı

  Sabancı, Balıkesir’de elektrik üretecek

  Behamo, 17. şubesini hizmete açtı

  Gübre lüks oldu

  Kararlar, küresel piyasalara göre şekillenecek

  12. MÜSİAD Fuarı açıldı

  BM'den açlık tehlikesi uyarısı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır