"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kararlar, küresel piyasalara göre şekillenecek

MERKEZ Bankası Para Politikası Kurulu, banka bünyesindeki para piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası RepoTers Repo Pazarı’nda uygulanmakta olan gecelik borçlanma faiz oranını yüzde 16,75’de sabit tuttu, borç verme faiz oranı ise yüzde 20,25’den yüzde 19,75’e indirildi.

Ayrıca, geç likidite penceresi uygulaması çerçevesinde, bankalararası para piyasasında 16.0017.00 saatleri arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 12,75’de sabit tutuldu. Borç verme faiz oranı ise yüzde 23,25’den yüzde 22,75’e düşürüldü. Açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo yoluyla gecelik ve bir haftalık vadelerde tanınan borçlanma imkanı faiz oranı ise yüzde 19,25’den yüzde 18,75’e indirildi. Para Politikası Kurulundan yapılan açıklamada, son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın belirginleştiğine işaret ettiği bildirildi. Uluslar arası kredi piyasalarındaki ve küresel ekonomideki sorunların iç ve dış talebi sınırlamaya devam edeceği ifade edilen açıklamada, yakın dönemde döviz kurlarında gözlenen hareketlerin enflasyon üzerinde oluşturduğu etkinin, gıda fiyatlarındaki olumlu görünüm ve petrol fiyatlarında gözlenen keskin düşüş ile telafi edileceğinin tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, bu çerçevede, gelinen aşamada orta vadeli enflasyon tahminlerinde önemli bir değişiklik öngörülmediğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi: ‘’Enflasyonun Ekim ayında gıda fiyatlarındaki oynaklıktan kaynaklı geçici ve sınırlı bir artış göstermesi, orta vadede ise kademeli olarak düşmeye devam etmesi beklenmektedir.

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  2009 zorlu geçecek

  İhracatta kriz uyarısı

  Sabancı, Balıkesir’de elektrik üretecek

  Behamo, 17. şubesini hizmete açtı

  Gübre lüks oldu

  Kararlar, küresel piyasalara göre şekillenecek

  12. MÜSİAD Fuarı açıldı

  BM'den açlık tehlikesi uyarısı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır