"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

‘Türkiye’nin Renkleri’ Estonya’da

GÖNÜL Paksoy’un kostüm ve aksesuarlarından oluşan ‘’Türkiye’nin Renkleri ve Gönül Paksoy’un Zamansız Sadelik Kreasyonları’’ (Colours and Threads of Turkey: Timeless Creations of Gönül Paksoy) isimli sergisi Estonya’nın başkenti Tallin’de açıldı.

Tarihî Kardiorg Sarayı Müzesi’nin ek binası olan Mikkel Müzesi’nde 25 Ocak 2009 tarihine kadar ziyaret edilebilecek serginin açılışını Türkiye’nin Tallin Büyükelçisi Şule Soysal ile Estonya Kültür Bakanı Laine Janes birlikte yaptı. Tasarımcı Gönül Paksoy’un Osmanlı’dan bugüne gelen kumaşlara ilâveten kendi dokuduğu kumaşlardan tasarladığı kıyafetler, takılar, şapkalar, işlemeli ayakkabılar, muskalar, para keseleri, çantalar ve bez bebeklerden oluşan eserlerin yer aldığı serginin açılış resepsiyonuna, Dışişleri Bakanlığı ve diğer Eston makamları üst düzey yetkilileri, yabancı misyon şefleri, kültür, sanat ve basın çevrelerinden çok sayıda dâvetli katıldı.

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Hasankeyf’e 5.5 milyon YTL aktı

  ‘Türkiye’nin Renkleri’ Estonya’da

  Hatıralarını İstanbullularla paylaştılar

  Eski İstanbul böyle ulaşırdı

  Yerebatan’ın 1.111.111. ziyaretçisi

  Yunus Emre ödülü Mustafa Özçelik’in

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır