"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Yerebatan’ın 1.111.111. ziyaretçisi

Büyükşehir Belediyesinin iştiraklerinden Kültür A.Ş tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı’nın 1 milyon 111 bin 111’inci ziyaretçisi, İsviçreli turist Emmanuelle Bianchi oldu.

İki oğluyla sarnıca gelen Bianchi, biletini aldığı sırada Kültür A.Ş ve gişe görevlilerince alkışlandı. Önce çok şaşıran, durum kendisine anlatılınca da çok mutlu olan 45 yaşındaki turist, İstanbul’a ilk kez geldiğini belirterek, ‘’İstanbul’dan çok etkilendim. Efes’e de gittim, harika bir ülkeye sahipsiniz’’ dedi.

Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan da Bianchi’yi tebrik ederek, ‘’II. Abdülhamit’in Gözüyle İstanbul’’, ‘’Ben İstanbul’um’’, ‘’1453 Dergisi’’, ‘’Yabancı Gazetecilerin Gözüyle İstanbul’’ ve ‘’Kültür Başkenti İstanbul’’ adlı kitapları hediye etti.

Bayhan, son 2 yıldır Yerebatan Sarnıcı’na gelen ziyaretçi sayısının bir milyonu aştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

‘’1 milyon, genelde herkesin kutladığı bir sayı. Biz İstanbul’un ruhu ve tarihine de uygun bir sayıyı kutlayalım istedik. 7 tepeli şehirde her bir tepeye bir birincilik gelsin düşüncesiyle 1 milyon 111 bin 111’i seçtik. Hem değişik bir sayı, hem de 7 tepeyi simgelemesi açısından önem taşıyor. Şu an itibariyle geçen yıldan bir ay önce bu sayıyı yakaladık. Bu da bu yılki performansımızın bir göstergesi oluyor. Bu yıl hedefimiz olan 1.5 milyon turisti yakalamaya çalışacağız.’’ Bayhan, 1 milyon 111 bin 111’inci turiste çok anlamlı hediyeler verdiklerini belirterek, özellikle II. Abdülhamit’in kişisel arşivlerinden oluşturulan ‘’II. Abdülhamit’in Gözüyle İstanbul’’ adlı albüm-kitabın bir prestij kitap olduğunu dile getirdi.

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Hasankeyf’e 5.5 milyon YTL aktı

  ‘Türkiye’nin Renkleri’ Estonya’da

  Hatıralarını İstanbullularla paylaştılar

  Eski İstanbul böyle ulaşırdı

  Yerebatan’ın 1.111.111. ziyaretçisi

  Yunus Emre ödülü Mustafa Özçelik’in

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır