"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Kültür-Sanat

Yunus Emre ödülü Mustafa Özçelik’in

ESKİŞEHİR Sanat derneği tarafından “Yunus Emre ile ilgili nitelikli araştırma kitaplarının sayısını artırmak” amacıyla her yıl verilen “Yunus Emre Araştırma ödülü” bu yıl Şair-Yazar Mustafa Özçelik’e verildi.

4. Eskişehir Yunus Emre Şiir Buluşması kapsamında düzenlenen ve üç gün süren programın ilk gününde Yunus Emre Şiir yarışması ve araştırma ödülü plâket töreni yapıldı. Buna göre Caner Ocak, 4. Yunus Emre şiir yarışmasında 1. lik ödülüne layık görülürken; Yunus Emre şiir ödülü Metin Altınok’a ve daha önceki yıllarda Vecihi Timuroğlu ve Doğan Aksan’ verilen Yunus Emre Araştırma ödülü ise bu yıl Mustafa Özçelik’in Eskişehir Odunpazarı Belediyesi tarafından yayımlanan “Bizim Yunus” isimli kitabına verildi.

Sanat Derneği Başkanı Şahabettin Tosuner, yaptığı konuşmada amaçlarının Yunus’u çağdaş bir düşünce önderi olarak gördüklerini, böyle bir bakışla günümüze taşımak istediklerini ve bu doğrultuda hazırlanan eserlere ödül verdiklerini belirtirken, ödüle hak kazanan Mustafa Özçelik de, “Yunus her dem aramızda olan ve fikirleriyle bize yol gösteren bir gönül eridir. Yazarlık hayatım boyunca onun ışığını hep içimde hissettim. Onun memleketinde yine onun bir hemşehrisi olarak böyle bir ödüle lâyık görülmem beni çok mutlu etmiştir” dedi.

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Hasankeyf’e 5.5 milyon YTL aktı

  ‘Türkiye’nin Renkleri’ Estonya’da

  Hatıralarını İstanbullularla paylaştılar

  Eski İstanbul böyle ulaşırdı

  Yerebatan’ın 1.111.111. ziyaretçisi

  Yunus Emre ödülü Mustafa Özçelik’in

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır