"Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

ABD Suriye’yi de vurdu

Amerikan helikopterlerinin önceki akşam Suriye’nin doğusunda bir çiftliğe operasyon düzenleyip, 5’i aynı aileden 8 masum sivilin ölümüne sebep olması Şam’ı ayağa kaldırdı.

Ha Pakistan, ha Suriye!

IRAK hükümet sözcüsü Ali El Debbağ, Amerikan askerlerinin Suriye’deki bir binayı bombalamasıyla ilgili olarak, sınır bölgesindeki operasyonun hedefinin Suriye topraklarındaki direnişçiler olduğunu söyledi.

El Debbağ, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, operasyonda, “sınırda Irak topraklarına yönelik saldırılardan sorumlu tutulan terörist örgütlerin faaliyet gösterdiği bölgenin” hedef alındığını belirtti.

Irak hükümet sözcüsü, söz konusu direnişçi örgütlerin son olarak, bir sınır köyünde 13 polisi öldürdüğünü, Suriye’den, bu ülkeyi direnişci faaliyetlerin üssü olarak kullanan bu örgütün üyelerini kendilerine teslim etmelerini istediklerini kaydetti.

Irak hükümet sözcüsü ayrıca, ülkesinin Suriye ile her zaman saygıdeğer ilişkiler sürdürmeye çabaladığını, Suriye’de, Iraklılara karşı faaliyetlerde yer alan ve bu faaliyetleri destekleyen Irak karşıtı bazı örgütlerin varlığının, bu ilişkilerin gelişmesine engel olacağını belirtti.

Suriye’nin Londra Büyükelçisi Sami El Kıyami ise operasyonun, uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, bunun siyasî anlamını bilmediğini ve Amerikalı yetkililerin konuyu aydınlatmalarını beklediklerini söyledi.

Suriye Irak’tan gelen Amerikan helikopterlerinin, önceki gün Irak sınırında bulunan Suriye köyünde bir binayı bombaladığını ve olayda hepsi sivil 8 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Irak’ta, ABD önderliğindeki çok milletli koalisyon kuvvetleri ise söz konusu saldırı hakkında bilgi sahibi olmadığını bildirmişti.

28.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Suriye’yi de vurdu

  Nasrallah, Hariri ile görüştü

  Barzani, ABD’ye gitti

  Erbil’de, PKK yanlısı bir gösteri

  Putin’den, ABD’yi çevirme politikası

  Abhazya, Gürcistan’ı AB’ye şikâyet etti

  Kadima, şansını arttırdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır