"Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Kadima, şansını arttırdı

İSRAİL'DE Kadima partisinin lideri Tzipi Livni, koalisyon görüşmelerinde özellikle Şas partisinin istediği tavizlere karşı “siyasî duruşu” ile puan topladı.

Livni’nin “siyasî ve malî şantajlara boyun eğmek niyetinde olmadığını” açıklaması ve Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e hükümeti kurma görevini iadesinin hemen ardından yapılan kamuoyu yoklamaları, bugün bir seçim yapılsa Livni’nin partisi Kadima’nın parlamentoda yine birinci gelerek, güçlenen muhalefet partisi Likud’un önünde yer alacağını ortaya koydu. Yedioth Ahranot ile Dahaf Enstitüsü tarafından ortaklaşa yapılan kamuoyu yoklamasına göre, Livni’li Kadima, 120 üyeli Knesset’te (İsrail parlamentosu) 29 üyeyle seçimlerden zaferle çıkacak. Kadima’nın halihazırda da parlamentoda 29 üyesi bulunuyor. Kadima’nın rakibi ve giderek güçlenen muhalefet partisi, Binyamin Netanyahu’nun Likud’u ise Kadima’nın ardından 26 milletvekilliğiyle ikinci sırada gelecek. Likud, Knesset’te bugün 12 üyeye sahip. Maariv gazetesi ile Teleseker ortaklığıyla yapılan kamuoyu yoklaması ise Livni’li Kadima’nın 31, Likud’un ise 29 milletvekilliği çıkaracağını öngörüyor.

28.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Suriye’yi de vurdu

  Nasrallah, Hariri ile görüştü

  Barzani, ABD’ye gitti

  Erbil’de, PKK yanlısı bir gösteri

  Putin’den, ABD’yi çevirme politikası

  Abhazya, Gürcistan’ı AB’ye şikâyet etti

  Kadima, şansını arttırdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır