"Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Erbil’de, PKK yanlısı bir gösteri

TÜRKİYE'DE Demokratik Toplum Partisi, bölücü terör örgütü PKK’nın İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan’ın işkenceye maruz kaldığı iddialarını ortaya atarken, benzeri sesler bu sabah bölgesel Kürt yönetiminin merkezi Erbil’de de yükseldi.

Bir grup PKK yanlısı gösterici, Erbil’deki Birleşmiş Milletler Ofisi önünde toplanarak PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı. Öcalan posterleri taşıyıp, PKK lehine pankartlar açarak Türkiye’yi ve Türk hükümetini suçlayan göstericiler, Öcalan’ın işkenceye maruz kaldığı iddialarını seslendirdi. Bir basın açıklaması yapan PKK yandaşı grup Türk askerinin Kandil’e düzenlediği operasyonları da protesto etti. Erbil havalimanı yakınlarındaki BM Ofisi önünde toplanan sayıları yüz civarında olan grup uzun süre atarak eylemlerine devam etti. Gösteri esnasında havalimanı tarafından gelen bölgesel yönetim başkanı Neçirvan Barzani’nin de içinde bulunduğu bir konvoy göstericilerin tam önünden geçti. Konvoyun geçmesinden kısa bir süre sonra Asayiş birliklerine bağlı özel bir grup gelerek gösterinin sona erdirilmesini istedi. Gösterinin izinsiz yapıldığını ve bu nedenle bitirilmesini isteyen güvenlik görevlilerini önce dinlemeyen grup bir süre sonra eylemlerine son verdi.

28.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Suriye’yi de vurdu

  Nasrallah, Hariri ile görüştü

  Barzani, ABD’ye gitti

  Erbil’de, PKK yanlısı bir gösteri

  Putin’den, ABD’yi çevirme politikası

  Abhazya, Gürcistan’ı AB’ye şikâyet etti

  Kadima, şansını arttırdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır