"Gerçekten" haber verir 28 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Nasrallah, Hariri ile görüştü

LÜBNAN'DA Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, Mart 2006’dan beri ilk kez rakibi Saad Hariri ile bir araya geldi. Hariri’nin danışmanlarından biri tarafından yapılan açıklamada, parlamentoda çoğunluk blokunun lideri Hariri’nin Nasrallah ile, Pazarı Pazartesiye bağlayan gece görüştüğü belirtilirken, güvenlik sebebiyle görüşme yerinin gizli tutulacağı kaydedildi.

Açıklamada, Hariri ile Nasrallah’ın ulusal birlik ve iç barışın öneminin yanı sıra ülke içinde olası gerginliği önlemek için gereken tedbirleri almanın önemini vurguladıkları ve millî diyaloğu sağlamlaştırmak gerektiği konusunda hem fikir oldukları belirtildi. Mart 2006’dan beri ilk kez buluşan Hariri ile Nasrallah’ın, 5 Kasımda millî diyalog müzakerelerinin yeniden başlaması öncesinde görüştüğüne dikkat çekildi. Hizbullah ile Hariri önderliğindeki hareket arasındaki ilişkiler, iki taraf yandaşları arasında Mayıs ayında patlak veren çatışmalar yüzünden ciddî biçimde kötüleşmişti. Bu çatışmalar, iç savaştan beri (1975-1990) meydana gelen en kanlı çatışmalar olarak tarihe geçmişti.

28.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Suriye’yi de vurdu

  Nasrallah, Hariri ile görüştü

  Barzani, ABD’ye gitti

  Erbil’de, PKK yanlısı bir gösteri

  Putin’den, ABD’yi çevirme politikası

  Abhazya, Gürcistan’ı AB’ye şikâyet etti

  Kadima, şansını arttırdı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır