"Gerçekten" haber verir 02 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Reformlarda uzlaşılırsa güzel olur

TBMM Başkanı Köksal Toptan, seçimden sonra anayasa, AB uyum kanunları ve siyasî parti mevzuatıyla ilgili bir uzlaşma denemesi içine gireceğini bildirerek, “Bunu sağlayabilirsek Türkiye için çok güzel gelişmeler olur demektir. Temel pek çok konuda uzlaşan Türk siyasetinin bu konularda da uzlaşacağı ümidimi kesinlikle muhafaza ediyorum” dedi.

Toptan: Reformlarda uzlaşılırsa güzel olur

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclisteki partilerin Anayasa ve Siyasî Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı Kanunu olmak üzere bu kanunlarda bir uzlaşma sağlayabileceğini ifade ederek, “Bunu sağlayabilirsek Türkiye için çok güzel gelişmeler olur demektir” dedi.

THY’nin tarifeli uçağıyla Paris’ten İstanbul’a gelen Toptan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde yaptığı açıklamada, seçimler öncesi siyasî üslûbun sertleştiğinin hatırlatılması üzerine siyasetçi ya da toplumun diğer kesimlerinden olanların, yarın birbirinin yüzüne bakamayacak söz ve davranışlardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

Toptan, çağrısı üzerine bir İç Tüzük Komisyonu kurulduğunu hatırlatarak, bu komisyonun 4-5 ay gibi kısa sürede yeni ve modern bir İç Tüzük taslağı yaptığını hatırlattı. Toptan, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Partiler uzlaşmanın çok güzel bir örneğini verdi. Şimdi seçimden sonra bunu daha önce önerdiğim diğer 3 ana konuda da denemek istiyorum. Bunlardan biri Anayasa Uzlaşma Komisyonu, ikincisi AB Uyum Kanunları Komisyonu, üçüncüsü ise Siyasî Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı Kanunu ve Siyasî Etik Kanunu’nu içine alan grup. Bu seçimi geçirdikten sonra bu üç ana başlık etrafında müştereken, hepimizin katılabileceği, daha doğrusu grubu bulunan dört siyasî partinin katılacağı uzlaşma komisyonları kurabilir miyiz diye yeni bir gayret içinde olacağım. Umuyorum ve diliyorum ki, toplumun her kesiminin tartıştığı başta Anayasa ve Siyasî Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı Kanunu olmak üzere bu kanunlarda bir uzlaşma sağlayabiliriz. Bunu sağlayabilirsek Türkiye için çok güzel gelişmeler olur demektir. Temel pek çok konuda uzlaşan Türk siyasetinin bu konularda da uzlaşacağı ümidimi kesinlikle muhafaza ediyorum.’’

02.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kriz tedbirleri masaya geliyor

  KRİTİK SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

  Alım gücü düştü, fiyatlar geriledi

  Et Balık’tan besiciye müjde

  Dış ticareti İstanbul sırtladı

  Yalçıntaş yeniden İTO Başkanı

  Aday listeleri kesinleşti

  Reformlarda uzlaşılırsa güzel olur

  Herkes inancını yaşayabilmeli

  Bataklık kurutulsun, darbeciler yargılansın

  İngiltere, Trabzon ile ortak yatırım istiyor

  28 Şubat’ın sahte şeyhi uyuşturucudan tutuklandı

  KAR, KÖYLERE GEÇİT VERMİYOR

  KPDS'ye başvurular bugün başlıyor

  2009, doğalgazda güvenlik yılı

  Kitap fuarı kriz dinlemedi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır