"Gerçekten" haber verir 09 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

‘Tarihin en büyük lideri Hz. Muhammed’

Rusya Toplum Odası Başkanı Maksim Şevçenko, “Hz. Muhammed (a.s.m.) dünya tarihinin en önemli reformcusu, dinî lideri ve siyasetçisidir. O tarihin son peygamberidir. Onun aracılığıyla gönderilen sözler haktır.”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Özel Elçisi Veniamin Popov: “Hz. Muhammed (a.s.m.) 622 yılında Medine anlaşmasını yapan büyük insan, büyük diplomat ve büyük liderdi. Bu sadece bir anayasa örneği değildi, öğrenilmesi gereken bir sosyal, toplumsal anlaşma idi.”

Zavtra Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Prohanov: “Onun getirdiği Kur'ân'daki adalet ilkelerine hayranım. Bu adalet sadece insanlar, toplumlar, devletler arası ilişkileri değil, insanla taşlar, hayvanlar ve diğer varlıklar arasındaki ilişkileri de kapsıyor.”

FARKLI din, kültür ve milletlerin bir arada yaşadığı Rusya Federasyonu’nda 20 milyondan fazla Müslüman var. Rusya Anayasası’na göre Ortodoks Hıristiyanlık, Yahudilik ve Budizm’le birlikte resmi din olarak kabul edilen İslamiyet hakkında Rus halkının büyük çoğunluğu olumlu düşünceye sahip. Hafta sonu okullarda din eğitim imkanı, ilahiyat fakülteleri, üniversitelerde başörtüsü serbestisi, helal gıda uygulaması ve daha onlarca özgürlüğün olduğu ülkede Hz. Muhammed’in (asm) doğum günü de büyük bir coşku ile kutlanıyor. Mevlit Kandili münasebeti ile konuşan Rus entelektüeller, Hz. Muhammed (asm) hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Rusların gözü ile son peygamber Hz. Muhammed (asm):

Rusya Toplum Odası Başkanı Maksim Şevçenko: “Hz. Muhammed (asm) peygamber dünya tarihinin en önemli reformcusu, dinî lideri ve siyasetçisidir. O tarihin son peygamberi. Onun aracılığıyla gönderilen sözler haktır. Milyarlarca insan için o korkunç mahkemenin peygamberidir. Müslüman olmayanlar, diğer insanlar için de dünyanın en önemli insanlarından biridir. Eğer bir zamanlar Bizans ve Fars dünyasının dev uygarlık merkezlerinden kopmuş Arap çöllerinde bir insan ortaya çıkıyor, getirdiği mesajlar sadece arkadaşlarını değil, bütün insanlığın kalbini fethediyorsa ve dünyasını değiştirebiliyorsa o zaman burada çok ciddî bir olay söz konusu.”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Özel Elçisi Veniamin Popov: “Hz. Muhammed (asm) peygamber, 622 yılında Medine anlaşmasını yapan büyük insan, büyük diplomat ve büyük lider idi. Bu sadece bir anayasa örneği değildi, bu öğrenilmesi gereken sosyal, toplumsal anlaşma idi. Ayrıca burada özellikle tüm eşit haklara dayalı olarak diğer dinlerle karşılıklı ilişkilerin bütün ilkeleri konusunda net bilgiler veriliyor. Bu öğrenilmesi gereken büyük bir doktrin. Hz. Muhammed (asm) tarihten silinmeyecek büyük bir insan. 1.5 milyar insan şu anda onun öğretilerini takip ediyor.”

Rusya’nın en ünlü ve başarılı Kalp Cerrahı Renat Akçurin: “Gençliğini ve olgunluk dönemini aştıktan sonra 40 yaşında bir hakikati bütün insanlara ulaştıran ve arkasından yüzlerce milyon insanın gelmesini sağlayan bir peygamber saygıyı hak ediyor. Hz. Muhammed’in (asm) gelecek nesillerin korunması ve çocuk terbiyesi ile ilgili değerlendirmelerini saygı ile karşılıyorum.”

Gazeteci ve siyaset bilimi uzmanı Şamil Sultanov: “Ben Müslümanım. Hz. Muhammed (asm) benim için insan-ı kamildir. Hem ahlaken, hem bilmen, hem fikren örnek almamız gereken bir rehber. Rusça’da bir deyim vardır; ‘tüm zamanların insanı’. İşte bu Hz. Muhammed (asm) için geçerli.”

Zavtra Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aleksandr Prohanov: “Hem Hz. İsa, hem de Hz. Muhammed (asm) peygamber, mecazi anlamda farklı seslenme borularını seçen bir tek Tanrı’nın temsilcileriydi. Hz. Muhammed’in (asm) getirdiği Kur’an’da var olan adalet ilkeleri beni hayran bırakıyor. Hz. Muhammed (asm), adaleti evrensel bir ülke olarak kabul ediyor. Hz. Muhammed’in (asm) adalet anlayışında insanlar, toplumlar ve devletlerarasındaki ilişkiler tanımlanmıyor. Onun adalet anlayışı insanla taşlar, hayvanlar ve diğer varlıklar arasındaki ilişkileri de kapsıyor. Sanırım şimdi küresel kriz döneminde bu adalet anlayışı güncel bir konu. Her şey paramparça.”

Televizyon ve radyo sunucusu Anton Komolov: “Muhammed (asm) peygamber, bence boş bir insan olması mümkün değil çünkü onun öğretilerini 1.5 milyar gibi büyük bir kitle takip ediyor. Hele bu zamana kadar ki bütün Müslümanları saymaya kalkışırsanız çok önemli bir rakam ortaya çıkıyor. Bunun önemli bir anlamı var.”

Sovyetler Birliği Futbolu’nun ünlü kalecisi Renat Dasayev: “Muhammed (asm) peygamber, hayatta olduğu dönemde kendisine gönderilen Yüce Kur’an’ın öğretilerinin yüz milyonlarca insanın okumasını başaran bir yüce bir insandır.”

Dünyaca ünlü çocuk doktoru Leonid Roşal: “Muhammed (s.a.s) Peygamber’in çok zor ve ağır bir hayat yaşadı. Hedefine zorlukları, acıları ve üzüntüleri aşarak ilerledi.”

09.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni anayasayı Kemalistler engelliyor

  Kapatma dâvâsı bitti, reformlar yine başlamadı

  Irak’ta intihar saldırısı: 28 ölü, 57 yaralı

  İran askerleri 2 Türk çocuğu vurdu

  İstanbul'da 15 araç kundaklandı

  Toprak ev çöktü: 4 kardeş öldü

  ‘Tarihin en büyük lideri Hz. Muhammed’

  Ahlâklı siyaset, ahlâklı ekonomi

  Emeklilerin 3/4’ü borçlu

  Elektrik tüketimindeki düşüş sürüyor

  Krize karşı ortak mücadele

  Diyarbakır’da Kürtçe mevlit okutuldu

  Şehit pilotlar için Ankara’da cenaze töreni

  Şahıslara değil, sisteme bağlıyız

  Eğitimde umut ışığı

  Başörtüsü de kadın hakkı

  Özgürce uçuyorlar

  Cep telefonları beynimizi pişiriyor

  Hipertansiyonlu sayısı artıyor

  Kalp hastalarına bahar rahatlığı

  Ağrı kesicilerde ülser tehlikesi

  Çocuklar arka koltuğa

  Tilki ve karacalar Uzungöl’ü sevdi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla