09 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Haberler

Hükümet susuyor, tepki büyüyor

Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, yaptığı açıklamada, Çin’in Uygur Türklerine sistematik bir katliâm uyguladığını belirterek, “Yüzlerce Uygur Türkünün acısı yüreğimizi yakmaktayken ana vatan Türkiye’den gerekli tepkilerin gösterilmesini istiyoruz” dedi.

Çin’de yaşanan vahşete karşı tepki göstermenin ve tavır ortaya koymanın her Türk’ün vazifesi olduğunu belirten Kahveci, “Tüm Türkiye’yi Çin malı kullanmamaya davet ediyoruz. Mallarıyla ekonomimizi mahveden, kazandığı paralarla da Uygur Türklerini katledenlere karşı seyirci kalmayın diyerek bu çağrımızı yapıyoruz. Çin malı kullanmayın, zulme ortak olmayın diyoruz” açıklamasında bulundu.

SİYASÎ İRADE HAREKETE GEÇSİN

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün yaptığı yazılı açıklamada, siyasi iradenin Doğu acilen harekete geçmesi gerektiğini dile getirdi. Erözgün, ‘’Hükümet Çin ile ilişkilerinde hâlâ hiçbir şey olmamış gibi davranamaz. Bu olayla ilgili Çin elçisi Dışişleri Bakanlığı tarafından uluslar arası esaslara göre derhal çağrılarak dinlenilmeli ve gerekli uyarılar yapılmalıdır. Oradaki kardeşlerimize bir an önce yardım edilmeli ve uluslar arası insan hakları örgütleri ve tüm sivil toplum örgütleri derhal harekete geçerek bu katliam durdurulmalıdır” dedi.

TİCARÎ ANLAŞMALAR

GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi Başkanı Metin Kerker Salt da Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki olayları kınadı. Salt, yazılı açıklamasında, olayları ‘’kaygı verici’’ diye nitelendirdi. Yaşananlara son verilmesi için uluslar arası kuruluşların harekete geçmesini isteyen Salt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: ‘’Geçen hafta Cumhurbaşkanı’mız Sayın Abdullah Gül’ün başkanlığında kalabalık bir iş adamı heyetiyle gerçekleştirilen Çin gezisinin hemen sonrası Uygur Türklerinin yoğun olarak bulunduğu Urumçi’de bu olayların yaşanması ayrıca manidar ve düşündürücüdür. Umudumuz çatışmaların bir an önce durması ve sükunetin sağlanması için Hükümetimizin ve uluslar arası kuruluşların devreye girerek aktif rol almasıdır. Özellikle dış ticaret hacmimizin 15.5 milyar dolar ithalat ve 1.5 milyar dolar ihracat olarak geliştiği bu aşamada, Türk halkının bundan sonra Çin ile yapacağı ticarî çalışmaları gözden geçirmesi de ayrıca önem arz etmektedir.’’

YAŞANANLAR KAYGI VERİCİ

MÜSİAD Kayseri Şubesi, Urumçi’de Uygur Türklerine karşı gerçekleştirilen şiddet olaylarını kınandı. MÜSİAD Kayseri Şubesinden yapılan açıklamada, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşanan olayların kaygı verici olduğu, hükümetin ve uluslararası kuruluşların, olayların son bulması yönünde bir an önce aktif rol üstlenmesi gerektiği vurgulandı. Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nin merkezi Urumçi’de yaşanan olayların son derece üzüntü verici olduğu ifade edilen açıklamada, çatışmaların bir an önce durularak sükunetin sağlanması için Hükümet ve uluslararası kuruluşların devreye girerek aktif rol alması istendi.

ÇİN MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, Türk ve İslâm ülkelerine de yoğun şekilde mal satan Çin’in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde Türk ve Müslümanlara karşı takındığı olumsuz tavrın kabul edilemeyeceğini bildirdi. Dinç, ‘’Çin, giderek artan ekonomik güce güvenerek dünyanın gözü önünde katliâmlar yapıyor. Ancak 70 milyonluk Türkiye olarak bizden bu insanlık dışı olaylara sessiz kalmamızı kimse beklemesin’’ dedi. Dinç, bu hafta içinde başlatacakları ‘’Çin Mallarını Boykot’ kampanyası için, bütün Türk cumhuriyetlerini ve Çin mallarının en önemli pazarı durumunda olan Müslüman ülkelerin halklarına da çağrıda bulunacaklarını bildirdi.

09.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümet susuyor, tepki büyüyor

  TÜRKİYE VE İSLÂM ÂLEMİNE ÇAĞRI

  Bu vahşeti durdurun

  Darbe anayasası değişmeden sıkıntılar bitmez

  3. iddianame 1 ay içinde hazır olacak

  27 yıllık Dev-Yol dâvâsında karar günü

  SGK, belediye polikliniklerinin reçetelerini de ödeyecek

  Hızı azalsa da hâlâ inişteyiz

  Hükümet askerden icazet alıyor

  Ziya Şark Sofrası dünyaya açılacak

  Kuraklık da, yağış da çiftçiyi vurdu

  Aşırı sıcakta sağlığa dikkat!

  Köprü ve otoyollar para bastı

  Rektör kızlarından öğrenme çadırı

  MKE Gazi Fişek Fabrikası’nda patlama

  Atlı karıncadan al haberi

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.