13 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Dünya katliama ses versin

Bulgaristan, Azerbaycan, Batı Trakya, Kırım Türk Dernekleri Federasyonu (BAK TÜRK) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Efendioğlu, Sincan Uygur Özerk Bölgesindeki olaylarla ilgili en büyük görevin BM Genel Sekreterine düştüğünü söyledi. Efendioğlu, Urumçi’deki şiddet olaylarına dünyanın seyirci kalmasını da kınadı.

Dünya katliâma ses versin

Bulgarİstan, Azerbaycan, Batı Trakya, Kırım Türk Dernekleri Federasyonu (BAK TÜRK) Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Efendioğlu, Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki olaylarla ilgili en büyük görevin BM Genel Sekreteri’ne düştüğünü söyledi.

Efendioğlu, derneğin ofisinde yaptığı basın açıklamasında, Çin devletinin 1949’da işgal ettiği Sincan’ın başşehri Urumçi’deki şiddet olaylarına dünyanın seyirci kaldığını belirtti.

Çin’in uzun yıllardan bu yana Türkleri eritme politikası uyguladığını savunan Efendioğlu, ‘’İnsanları genç, yaşlı, kadın demeden katlediyorlar. Bine yakın kişinin öldürüldüğü, binlercesinin de yaralandığı haberleri gelmektedir.

Başta ABD çok cılız açıklamalarda bulunmakla birlikte, bu acımasız baskı ve katliâmlara dünya sessiz kalmaktadır’’ dedi.

Avrupa İnsan Hakları savunucularını, Avrupa ve Dünya Hukuk teşkilâtlarını, İslâm ülkelerini, İslâm teşkilâtlarını, Katolik ve Ortodoks din kuruluşları ile BM’yi Urumçi’deki olaylara tepki vermeye çağıran Efendioğlu, şunları kaydetti:

‘’Kaldı ki Çin, BM Teşkilâtı’nın daimî temsilcisidir. Bize göre en büyük görev BM Genel Sekreteri’ne düşmektedir. BM, başşehir Urumçi’ye bağımsız gözlemciler göndermeli. Bu şiddet dolu baskılar ve katliâmlar durdurulmalıdır. Bu katliâmlar bir soykırımdır. Soykırım, en büyük insanlık suçu olduğu için katliâmları işleyenler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. BAK TÜRK Federasyonu olarak bu vahşet olaylarını şiddetle kınıyoruz.’’

13.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya katliama ses versin

  İngiltere’nin Afganistan çıkmazı

  Şirbini için Almanya’da gıyabî cenaze namazı kılındı

  Iraklı yaralılar Türkiye’ye getirildi

  “Filistinlilerin Mandelası yok”

  Çin’de sel: 7 ölü, 22 kayıp

  Dominik Cumhuriyeti Kosova’yı tanıdı

  Bu camiye girmek yasak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.