13 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

“Filistinlilerin Mandelası yok”

İsraİl Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Ulusal Güvenlik Danışmanı Uzi Arad, Filistinliler arasında İsrail’i ve İsrail’le barışı gerçekten kabule yanaşan bir süreç göremediğini belirterek, “Filistin liderliğinin başarısız olduğunu” öne sürdü.

Arad, “Filistinlilerin bir Enver Sedat’ı, bir (Nelson) Mandelası yok” diye konuştu. Arad (62), Haaretz’e yaptığı açıklamada, Filistinliler, Suriye ile barış süreci ve İran gibi konulardaki kişisel görüşlerini dile getirdi. Filistin’le ilgili olarak, ortada bir Filistin liderliği veya rejiminden çok, kuvvetlerin ve fraksiyonların düzensizliğinin bulunduğunu belirten Arad, Ebu Mazen’ın (Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas) Filistinlilerin 2004 yılı sonunda ölen lideri Yaser Arafat gibi kaba ve aynı zamanda Hamas gibi aşırı ve militan biri olmadığını, onda bile İsrail’le uyuşmazlığın sonuna gelinebilecek bir istek ve irade göremediğini ifade etti. Arad, tam tersine, Ebu Mazen’i de İsrail’e karşı varolan kindarlıkları muhafaza edip, hatta yoğunlaştırmakla suçladı. Arad, “gerçek bir barış için ortada Filistinli bir muhatap bulunmadığını mı söylüyorsunuz” denilmesi üzerine, “Bu noktada böyle birisi yok” dedi. Filistinliler arasında barış için gerçek liderler bulunmadığını savunan Arad, şöyle devam etti: “Bunun, Filistinlilerin genetik bir yapısı olduğu fikrinde değilim. Gelecekte, farklı bir liderliğin ortaya çıkacağına inanmak istiyorum. İsrail tarafında da adalet olduğunu anlayabilecek Filistinli bir kadın veya erkek ortaya çıkacaktır.” Tel Aviv / aa

İran’da buzağı kopyalandı

nİran’da kuzu ve oğlaktan sonra ilk kez buzağı kopyalandı. İsfahan’daki Royan Araştırma Enstitüsü, ‘’Bunyana’’ adı verilen buzağının 270 gün hamilelik döneminin ardından bugün yerel saat ile 15.05’te sezaryenle dünyaya geldiğini açıkladı. İran ve Orta Doğu’da ilk olduğu belirtilen kopyalamanın başarıyla sonuçlanması için bilim adamlarının iki yıl boyunca çok sayıda araştırma ve deney yaptığı kaydedildi. İran’ın bu bilimsel başarıyla, Yeni Zelanda, Danimarka ve ABD gibi klonlama teknolojisinde önde gelen ülkelerin arasına katıldığı belirtildi. Enstitü, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanların klonlama yöntemiyle varlıklarını sürdürebileceğini bildirdi. Bu arada, aynı enstitüye bağlı başka bir birimde de birkaç gün içinde başka bir buzağının dünyaya geleceği kaydedildi. Royan Araştırma Enstitüsünde, daha önce de ‘’Ruyana’’ adı verilen kuzu ile ‘’Hena’’ adlı oğlak kopyalanmıştı.

13.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya katliama ses versin

  İngiltere’nin Afganistan çıkmazı

  Şirbini için Almanya’da gıyabî cenaze namazı kılındı

  Iraklı yaralılar Türkiye’ye getirildi

  “Filistinlilerin Mandelası yok”

  Çin’de sel: 7 ölü, 22 kayıp

  Dominik Cumhuriyeti Kosova’yı tanıdı

  Bu camiye girmek yasak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.