13 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

İngiltere’nin Afganistan çıkmazı

Brİtanya’da, Afganistan’da ölen askerlerinin sayısının artmasıyla bu konuyla ilgili tartışmalar yoğunlaşırken, Mail on Sunday gazetesi, “Britanya askeri için, Snatch Land Rover’ların yerine alınan Husky tipi aracın, ABD ordusu tarafından güvenli bulunmadığı için reddedildiğini” yazdı.

Aracın en basit güvenlik testlerinden bile geçemediği iddiasına yer veren gazete, “Bu durumun da Afganistan’daki Britanya askerlerinin yol kenarına kurulan bombalı pusulara karşı korunmasız kılacağını” ifade etti.

Gazete, söz konusu araçtan Britanya Savunma Bakanlığının 262 adet ısmarladığını belirterek, bir yandan Başbakan Gordon Brown’ın Afganistan’daki askerlerin ekipman açısından her türlü ihtiyacının karşılanacağı sözünü verdiğini, diğer yandan da bu tür alımların yapıldığını yazdı.

Gazete, son 10 günde Afganistan’da vefat eden Britanya askeri sayısının 15’e çıktığını kaydetti.

Mail on Sunday, adını açıklamadığı Avam Kamarası Savunma Komisyonu üyesi bir milletvekilinin de durumun daha da kötüye gidebileceği uyarısında bulunduğunu belirtti. Gazete, buna rağmen Savunma Bakanı David Miliband’ın hala Afganistan’da Britanya askerinin yaptığı görevin, Britanya’nın iç güvenliğine doğrudan katkı yaptığına dair fikri savunmayı sürdürdüğünü yazdı.

The Sunday Times gazetesi de Afganistan’daki kayıpların “ordu ile İşçi Partisi arasındaki ilişkileri gerdiğine” dikkati çekti. Gazete, İşçi Partisi sözcülerinin geçen hafta bir açıklama yapıp, Afganistan’daki asker ve helikopter sayısının “gerekenin çok altında olduğunu” belirten Genelkurmay Başkanı Sir Richard Dannatt’ı “politika yapmakla” suçladıklarını yazdı. Muhafazakâr Partili milletvekilleriyle bir araya geldiği akşam yemeği sırasında, Helmand bölgesinde takviye 2 bin askere ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Dannatt’ın iktidar partisini kızdırdığını yazan Times, bir bakanın “General Dannatt kırmızı çizgileri aşıyor. Son derece riskli bir oyun oynuyor” dediğini öne sürdü.

Avam Kamarası Savunma Komisyonu üyesi David Crausby ise “Şu dönemde parti politikasına oynamak hiç de uygun değil. Dannatt sadece kendi işiyle uğraşmalı. Afganistan’daki görev tamamen sona erdiğinde, bundan çıkartılacak dersler varsa bunu da sorumlu bir yolla yerine getirmeliyiz” dedi.

13.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya katliama ses versin

  İngiltere’nin Afganistan çıkmazı

  Şirbini için Almanya’da gıyabî cenaze namazı kılındı

  Iraklı yaralılar Türkiye’ye getirildi

  “Filistinlilerin Mandelası yok”

  Çin’de sel: 7 ölü, 22 kayıp

  Dominik Cumhuriyeti Kosova’yı tanıdı

  Bu camiye girmek yasak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.