13 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Şirbini için Almanya’da gıyabî cenaze namazı kılındı

Almanya’nIn Dresden şehrinde, mahkemede Alman sanık tarafından bıçaklanarak öldürülen Mısırlı Merve Şirbini için cenaze töreni düzenlendi.

Irkçılık ve yabancı düşmanlığının protesto edildiği ve Şirbini’nin fotoğraflarının taşındığı törene, Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Başkanı Franz Müntefering, Mısır Büyükelçisi Remzi Ezzeldin Remzi, Almanya Müslümanlar Konseyi Başkanı Eyüp Axel Köhler, Genel Sekreteri Ayman Mazyek, Saksonya Eyaleti Adalet Bakanı Geert Mackenroth, Dresden Yabancılar Konseyi’nden Nebil Yakub ve yaklaşık 1500 kişi katıldı. Katılımcılar, toplumda barışçıl birlikte hayat ve Şirbini’ye saygı için Dresden Belediyesi merdivenlerine beyaz gül bıraktı.

Büyükelçi Remzi, genç kadının kör nefretin ve aşırılığın kurbanı olduğunu ve failin en hızlı bir şekilde cezalandırılması gerektiğini, bu konuda Alman hükümetine güvendiğini belirtti.

SPD Genel Başkanı Müntefering de aşırı sağcıların ve ırkçıların partilerde organize olmaya şansı bulunmaması gerektiğini ifade etti.

31 yaşındaki Mısırlı Şirbini, 3 yaşındaki oğluyla çocuk parkında oynarken kendisine ‘’terörist’’ diye hakaret eden 28 yaşındaki Alman Alex W. hakkında şikâyetçi olmuş, para cezasına çarptırılan Alex W, 1 Temmuzda Dresden şehrindeki mahkeme salonunda yapılan temyiz duruşmasında 3 aylık hamile Şirbini’yi 18 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Mahkeme salonundaki saldırıda, Şirbini’nin eşi de bıçak darbeleriyle ağır yaralanmıştı.

13.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya katliama ses versin

  İngiltere’nin Afganistan çıkmazı

  Şirbini için Almanya’da gıyabî cenaze namazı kılındı

  Iraklı yaralılar Türkiye’ye getirildi

  “Filistinlilerin Mandelası yok”

  Çin’de sel: 7 ölü, 22 kayıp

  Dominik Cumhuriyeti Kosova’yı tanıdı

  Bu camiye girmek yasak

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.