20 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Lübnan’daki patlamalar İsrail işi

Lübnan’ın güneyinde önceki gün meydana gelen iki patlamanın İsrail tarafından yerleştirilen casusluk aletlerinden kaynaklanmış olabileceği bildirildi. BM Lübnan özel koordinatörü Michael Williams, patlamaların ilk belirlemelere göre, İsrail’in yeraltına yerleştirdiği algılayıcı cihazların infilâk etmesi sonucu meydana geldiğini söyledi.

Lübnan’da İsrail parmağı

BİRLEŞMİŞ Milletler (BM) Lübnan özel koordinatörü Michael Williams, Lübnan’daki esrarengiz patlamaların ilk belirlemelere göre, İsrail’in yeraltına yerleştirdiği algılayıcı cihazların infilak etmesi sonucu meydana geldiğini söyledi.

“Görünüşe göre bunlar, İsrail güçleri tarafından 2006 yılında Lübnan’daki Hizbullah örgütüyle yaşanan savaş sırasında yerleştirilmiş.” diyen BM yetkilisi, cihazların casusluk aletlerine benzediğini ifade etti. İsrail - Lübnan sınırındaki patlamaların ilkinin cumartesi gecesi, ikincisinin de pazar sabahı meydana geldiği bildirilmişti. Cihazların, Lübnan topraklarının 2 km içerisinde bulunan Hula ve Meiss el Cebel köyleri arasında yerleştirildiği kaydedildi. Lübnan’daki BM Barış Gücü’nden (UNIFIL) yapılan açıklamada “Ön göstergelere göre bu patlamalar İsrail ordusunun 2006’da yaşanan savaşta bu bölgede yerleştirmiş olduğu yeraltı cihazların ihtiva ettiği patlayıcı maddelerden kaynaklanmıştır.” denildi. Lübnanlı bir güvenlik yetkilisi ise cihazların Lübnan ordusu tarafından keşfedilmesinden sonra İsrail tarafından uzaktan patlatıldığını kaydetti. İlk bulguların ispatlanması halinde, İsrail’in Lübnan’daki 34 günlük savaşı durduran BM Güvenlik Konseyi’nin 1701 sayılı kararının ihlâl ettiği netlik kazanacak. İsrail, Lübnan’ın bu iddialarına resmi bir cevap vermedi. Ancak İsrail ordusundan yapılan açıklamada, pazar günkü olayın güney Lübnan’da özellikle İsrail sınırındaki Şiî kırsal alanlarda Hizbullah’ın askeri varlığının delili olduğu belirtildi.

UNIFIL’den İsrail’e protesto

Bu arada UNIFIL, Lübnan ordusu ile barış güçlerinin arazide araştırma yaptıkları sırada insansız hava araçlarının üzerlerinde uçmasından dolayı İsrail ordusunu protesto etti. UNIFIL’den yapılan açıklamada, Lübnan askerlerinin makineli tüfekler ve hafif silâhlarla insansız hava araçlarına ateş açtığı kaydedildi. BM yetkilisi Williams, insansız hava araçlarının kullanılmasının, Lübnan egemenliğinin ve 1701 sayılı BM kararının açıkça ihlâli olduğunu ve bilhassa güneydeki gerginliğin azalmasına fayda sağlamayacağını dile getirdi.

20.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnan’daki patlamalar İsrail işi

  İran’da ölü sayısı arttı

  Papandreu hükümeti güven oyu aldı

  Kosova ve Makedonya arasında diplomatik anlaşma

  UNESCO, Evliya Çelebi’yi unutmadı

  Suriye’den sonra Katar da vizeyi kaldırdı

  Aliya İzzetbegoviç anılıyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.