21 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

BEŞİKTAŞ SİFTAH PEŞİNDE

UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda oynadığı 2 karşılaşmayı da yitiren Beşiktaş, grubun 3. maçında bugün deplasmanda Almanya'nın Wolfsburg takımıyla karşılaşacak.

VfL Wolfsburg Arena'da TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İtalyan hakem Roberto Rosetti yönetecek. Karşılaşmada Rosetti'nin yardımcılıklarını Stefano Ayroldi ve Paolo Calcagno yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Antonio Damato. (B) Grubu'nda henüz puanı bulunmayan siyah-beyazlılar, Almanya deplasmanından en az bir puanla ayrılmanın hesaplarını yapıyor. Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Filip Holosko, Wolfsburg karşısında forma giyemeyecek. Beşiktaş'ın, Wolfsburg karşısına şu 11 ile çıkması bekleniyor: Rüştü, Ekrem, Sivok, Ferrari, İsmail, Nihat, Ernst, Fink, Tello, Tabata, Nobre. Siyah-beyazlıların UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 2 maçta da sarı kart gören Çek futbolcu Sivok, bugün de sarı kart görmesi halinde İstanbul'da oynanacak Wolfsburg karşılaşmasında forma giyemeyecek. Grubun diğer maçında ise lider Manchester United, yarın deplasmanda üçüncü sırada yer alan CSKA Moskova ile karşılaşacak.

WOLFSBURG'UN EN GOLCÜSÜ GRAFITE

UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda oynadığı 2 maçta 4 gol atan Beşiktaş'ın rakibi Wolfsburg, grubun en golcü takımı olarak dikkati çekiyor. Brezilyalı forvet Grafite attığı 3 golle takımının en golcüsü olurken, diğer gol ise Bosna-Hersek Milli Takımı oyuncusu Edin Dzeko'dan geldi. Wolfsburg, gruptaki ilk maçında CSKA Moskova'yı evinde 3-1 yenerken, ikinci maçında ise deplasmanda Manchester United'a 2-1 yenildi. Wolfsburg-Beşiktaş maçının İtalyan hakemi Roberto Rosetti, bugüne dek milli takımlar ve kulüpler bazında 7 kez Türk takımlarının maçlarını yönetti. Türk takımları bu karşılaşmaların sadece 1'ini (Ankaragücü-Deportivo Alaves: 1-2) kaybederken, 2 maçı kazandı (Türkiye-Portekiz U-21: 4-2, Türkiye-Makedonya: 3-2), 4 karşılaşma ise berabere sonuçlandı (Galatasaray-Bordeaux: 0-0, Arsenal-Fenerbahçe: 0-0, Gençlerbirliği-Ageleo: 1-1, Hırvatistan-Türkiye: 1-1)

21.10.2009


 

AVRUPA KUPALARINDA 133. MAÇINA ÇIKACAK

BEŞİKTAŞ, Almanya'nın Wolfsburg takımıyla deplasmanda yapacağı Şampiyonlar Ligi (B) Grubu 3. hafta maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 133. karşılaşmasına çıkacak.

Siyahbeyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 132 maçtan 43'ünü kazanıp, 27'sinde berabere kalırken, 62 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 154 kez havalandıra ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 202 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

21.10.2009


 

Rijkaard: Altyapıda Arda gibi oyuncuların yetişmesi çok zor

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) tarafından Florya Metin Oktay Tesisleri içinde yaptırılan Galatasaray Futbol Akademisi Hizmet Binası, törenle açıldı.

Törene, kulüp başkanı Adnan Polat, futbol şubesi sorumlularından Haldun Üstünel, teknik direktör Frank Rijkaard, takım kaptanı Arda Turan ve 1905 GSYİAD Başkanı M.İsmail Sarıkaya'nın yanı sıra altyapı oyuncuları ile antrenörleri katıldı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bulunan tüm branşların faydalanabileceği binanın açılışında konuşan Adnan Polat, öncelikle GSYİAD'a katkılarından dolayı teşekkür ederken, ''(A) Takım çok önemli, ama altyapıdan (A) takıma oyuncu vermek çok daha önemli. Galatasaray bunun liderliğini yapıyor. Altyapıdan şu anda (A) takıma çıkan 6 oyuncumuz var. Öyle bir yapıya gelmeliyiz ki, Galatasaray'daki tüm Türk oyuncuları altyapıdan yetiştirmemiz lazım. Bunun en güzel örneği Barcelona. Onlar da bu düşünce yapısına sahipler'' dedi.

RİJKAARD: ALTYAPIDA EN İYİ ÖRNEK ARDA

Teknik direktör Frank Rijkaard ise bugün için (A) takımın çok önemli olduğunu, ancak altyapıların da büyük önem taşıdığını belirtti. Altyapıdan futbolcuların yetişmesinin çok önemli olduğunu kaydeden Hollandalı çalıştırıcı, ''Onların zinde olması, en iyi şekilde (A) takıma gelmeleri için bu tesisler çok önemli. Ekonomik olarak da, taraftarlar için de altyapıdan (A) takıma çıkması önemli. Bunun en güzel örneğini Arda olarak verebiliriz. Kendisi çok büyük bir futbolcu. GSYİAD'a çok teşekkür ediyorum. En büyük dileğim, Arda gibi oyuncuların altyapıdan yetişmesi. Bu biraz zor ama umarım yetişecektir'' şeklinde konuştu.

ARDA: YETENEKLİ OYUNCULAR ÇIKACAK

Galatasaray altyapısından yetişen bir futbolcu olarak GSYİAD'a teşekkür eden kaptan Arda Turan da, ''Bu tesis, uzun yıllar buradan yetenekli futbolcular çıkmasında etkili olacaktır. Kulübümüzün değerli, duyarlı taraftarlara ihtiyacı var. Çok teşekkür ediyorum'' ifadesini kullandı. Binanın yapımını üstlenen derneğin başkanı Sarıkaya ise 5 ay önce bu projeyi yapmayı tasarladıklarını ve bugün bitirdiklerini anlatarak, tesisin Florya'da spor yapan bütün sporcuların hizmetinde olduğunu bildirdi. Törende daha sonra, başkan Polat, Rijkaard, Arda ve yöneticiler, GSYİAD Derneği yöneticilerine plaket verdiler. Öte yandan, başkan Adnan Polat, törenden önce bir araya geldiği Arda'ya övgü dolu sözler sarf etti.

21.10.2009


 

FENERBAHÇE BUGÜN ROMANYA YOLCUSU

UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 3. maçında 22 Ekim Perşembe günü deplasmanda Steaua Bükreş ile karşılaşacak Fenerbahçe, bugün Romanya'ya gidecek.

Hazırlıklarını Can Bartu Tesisleri'nde tamamlayan sarılacivertliler, saat 11.00'de Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak özel uçakla Bükreş'e hareket edecek. Fenerbahçe hazırlıklarını, bugün saat 18.30'da Steaua Stadı'nda yapacağı, ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulacak antrenmanla tamamlayacak. Teknik direktör Christoph Daum, antrenman öncesi maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında cezalı futbolcusu bulunmuyor. İkinci maçların ardından grupta 3 puanla 2. sırada yer alan Fenerbahçe, 2 puanla 3. durumda bulunan Rumen rakibi karşısında puan arayacak.

21.10.2009


 

FENERBAHÇE ÜLKER BARCELONA ÖNÜNDE

FENERBAHÇE Ülker Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki ilk maçında bugün İstanbul'da, İspanya'nın Regal FC Barcelona ekibini konuk edecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak karşılaşma saat 19.45'te başlayacak. Sarı-lacivertli ekip, güçlü İspanyol temsilcisi karşısında seyircisinin desteğini de arkasına alıp kazanarak, lige iyi bir başlangıç yapmayıhedefliyor. İspanyol ekip, geçen sezon dörtlü finalde mücadele ettiği ULEB Avrupa Ligi'ni 3. olarak tamamlamıştı.

21.10.2009


 

Vural: Fatih Terim ve Mustafa Denizli dışında 3. isim yok mu?

MİLLİ Takımlar teknik direktörlüğü görevine talip olan Kasımpaşa'nın çalıştırıcı Yılmaz Vural, milli takım için zaman kaybedilmemesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz Vural, Türkiye'de milli takım için Fatih Terim ve Mustafa Denizli'nin dışında bir başka ismin gündeme gelmediğini dile getirdi. Bunun da federasyonda yabancı ismin gündeme gelmesinde etkili olduğunu savunan Vural, ''Federasyon ne yapsın. İki isim veriliyor, üçüncüsü düşünülmüyor. Dünya üçüncüsü olmasına rağmen Şenol (Güneş) hocayla sudan bahanelerle devam edilmedi. Ersun'a yapılmadık kalmadı. Bu kadar başarılara rağmen onları antrenör yerine bile koymamaya çalıştılar'' dedi.

Milli Takımın yerli bir antrenöre verilmesi gerektiğini kaydeden Vural, şöyle konuştu: ''Şimdi 3. isim akla gelmediği için eyvah diyorlar. Üçüncüyü Yılmaz'ı (Vural) getirsek takla atıyor. Samet'i (Aybaba) getirsek, Güvenç'i (Kurtar) getirsek bilmem ne diyecekler. Çünkü bu ülkede 25 yıl çalışırsanız yıpranıyorsunuz. Siz de hatalar yapıyorsunuz. Yıpratmaya çalışacaklar, federasyon bunu bildiği için bu konuda bir dakika diyor. Getireyim yabancı, bunlar sussun. Başarısız olursak da götürmesi kolay olur. Çok düz mantık bu. Bana göre federasyon daha cesaretli, yürekli, kendine özel davranıp bu konuda inandığı bir Türk'ü göreve getirirse bana göre daha akıllı olur.''

21.10.2009


 

DENİZLİ DEVLER LİGİNDE İLK PUANI ALMA PEŞİNDE

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde (B) Grubu'ndaki 3. maçında bugün Almanya'nın Wolfsburg takımı karşısında verecek Beşiktaş'ın ''Devler Ligi''ndeki maçları, teknik direktör Mustafa Denizli için ayrı bir anlam taşıyor.

Fenerbahçe'de görev yaptığı 2001-2002 sezonunda ''Devler Ligi''de ''sıfır' çeken, Beşiktaş'ın başında çıktığı ilk maçta da Manchester United'ın 1-0, ikinci karşılaşmada ise CSKA Moskova'nın 2-1'lik galibiyetlerine engel olamayan deneyimli teknik adam, ilk puan veya puanlarını Almanya deplasmanında almaya çalışacak. Siyah-beyazlıların Wolfsburg karşısında alacağı puan veya puanlarla deneyimli teknik adam da ''Devler Ligi''nde kariyerindeki ilklere imza atacak. Mustafa Denizli yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2001-2002 sezonunda (F) Grubu'nda yaptığı 6 maçı da yitirerek, hiç puan alamadı. Grup maçlarını 3 gol atıp, 12 gol yiyerek son sırada tamamlayan Denizli yönetimindeki Fenerbahçe, aynı zamanda şimdiye kadar ''Devler Ligi''nde mücadele eden Türk takımları içindeki en kötü performansı sergiledi.

21.10.2009


 

FİLEDE TÜRKİYE KUPASI KUR'ALARI ÇEKİLDİ

VOLEYBOL erkeklerde Teledünya Türkiye Kupası 2. tur kuraları Ankara'da çekildi. Plaza Otel'deki kura çekimi öncesi, Türksat ile Türkiye Voleybol Federasyonu arasında, Türkiye Kupası sponsorluk sözleşmesi imzalandı.

Voleybol Federasyonu adına Başkan Erol Ünal Karabıyık ile Türksat adına Genel Müdür Özkan Dalbay'ın imza attığı sözleşmeyle, Türksat, 2009-2010 Türkiye Kupası'nın ''Teledünya'' ismiyle isim hakkı sponsoru oldu. Buna göre 2. turda yapılacak karşılaşmalar ve yerleri şöyle: Diltaş Eğitim Kurumu - TOFAŞ Spor,Konya İstanbul Büyükşehir-Belediye Plevne İstanbul, Fenerbahçe - Arkas Spor İs tanbul, Beşiktaş - SGK İstanbul, Polis Akademisi-Bozkurt Belediye Ankara, Halkbank-Niksar Belediye Ankara .Maliye Milli Piyango-Galatasaray Ankara, Ziraat Bankası-MEF Okulları Ankara.

21.10.2009


 

KUTLUAY GENÇLERE BASKETBOL ÖĞRETİYOR

DENEYİMLİ milli basketbolcu İbrahim Kutluay, Disney XD kanalının Türkiye'deki tanıtımı için düzenlenen organizasyonda basketbol becerilerini sergileyerek, Disney XD Cup basketbol turnuvasında dereceye giren sekiz yetenekli genç için bir çalışma düzenledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü Spor Salonu'nda düzenlenen çalışmada, İbrahim Kutluay, kazananlara ders verdi ve taktiklerinden bazılarını gösterdi. İbrahim, çalışmanın ardından çocuklara verilen öğle yemeğinde NBA'deki tecrübeleri de dahil olmak üzere spor hayatındaki anılarını paylaştı. İbrahim Kutluay, çocukların kendilerini spor aracılığıyla olumlu bir şekilde ifade ettiklerini görmenin güzel olduğunu, kazanan gençlerin becerileri ve hevesleriyle kendisini etkilediğini söyledi.

21.10.2009


 

Avrasya dünyanın en güzel parkuru

31. İstanbul Avrasya Maratonu yağmura rağmen büyük bir coşku içinde koşuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın açıklamalarına göre 90 binin üzerinde katılımcı kötü hava şartlarına rağmen start yerinde yerini aldı.

Geçen yılki katılımcı sayısı gözönüne alındığında başarılı bir organizasyon gerçekleştirilmiş oldu.

Maratonda 7 binin üzerinde yerli ve yabancı atletin koşması yapılan işin ciddiyetini gösteriyor. Bu rakamlar önümüzdeki yıllarda 20 binlere, 30 binlere çıkarılmalı. Maratona katılan atlet sayısının çok olması, bu daldaki elit sporcuları mutlaka İstanbul'a gelmesini sağlayacaktır.

Ancak teşvik ödüllere rağmen bu maratonda da parkur rekoru kırılamadı. 42 kilometrelik maratonda erkeklerde Etiyopyalı Kasime Adilo Roba 2.12.14’lük derecesiyle ilk sırayı aldı. Aynı Roba geçen yılki maratonda 2.11.16`lık derecesiyle birinci olmuştu. Bayanlarda ise, Etiyopyalı Bizunesh Urgesa 2.32.45’lik derecesiyle birinci geldi. Geçen yıl bayanlarda Rus atlet Nailya Yulamanova maratonu 2:30:17`lik derecesiyle tamamlayarak kürsüye çıkmıştı. Görüldüğü gibi hem erkeklerde, hem bayanlarda elde edilen dereceler geçen yılkı derecelerden düşük kaldı. Organizasyon sorumluları bu konuya mutlaka çözüm bulmalı. Ünlü maratoncuların katılması için birinciye verilen 50 bin dolarlık ödülü daha da yukarıya çekilmesi gündeme alınmalı.

İstanbul Avrasya Maratonu yeni parkuru ile dünyanın en iyi görsel organizasyonlarından biri olduğunu bir defa daha gösterdi. Asya ile Avrupa'yı bağlayan bu gizemli aynı zamanda modern şehir Türkiye'nin tanıtımına çok güzel katkı yaptı. Yabancı sporcular bile, "Harika bir şehir, harika bir parkur" şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

Organizasyonuni olumlu yanları yanında olumsuzlukları da ortaya koyalım. Boğaz Köprüsünde herkesi şoke eden müessif olayın bir daha tekrarlanmaması için mutlaka önlem alınmalı. Maraton için davet edilen gönüllülere daha iyi eğitim verilmeli. Su ihtiyaçları sırasında bu arkadaşların acemi hareketleri sporcuları zor durumda bıraktı.

Parkur içinde sporcuların dışında hiç kimsenin olmaması gerekirken, Barbaros Yokuşu esnasında bir köpeğin sporcuların yanında koşması hoş olmadı. Yine İnönü Stadı önlerinde tekerlekli engelli bir sporcunun maratoncuların önünde koşması temponun düşmesine sebep oldu. Ayrıca Sultanahmet'deki finiş sırasında yabancı bir atletin yere düşmesi sonunda hemen yardım edilip, ayağa kaldırılmak istenmesi bilgisizlikten başka bir şey değildi.

[email protected]

EROL DOYURAN

21.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.