28 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

TANRIKULU ‘EFSANE’ OLDU

DANİMARKA'NIN başkenti Kopenhag'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda üçüncü kez altın madalyaya ulaşan Bahri Tanrıkulu, şimdiden dünya tekvando tarihinin ''efsane'' isimleri arasına girdi.

Büyükler kategorisinde elde ettiği 3 dünya şampiyonluğunun yanısıra, 1 olimpiyat ikinciliği, 2 dünya ikinciliği, 2 dünya üçüncülüğü, 2 Avrupa şampiyonluğu, 3 Avrupa ikinciliği ve 2 de Avrupa üçüncülüğü bulunan Bahri Tanrıkulu, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından gelmiş geçmiş en başarılı 4. sporcu olarak gösterildi. Kariyerinde 2 olimpiyat ve 5 dünya şampiyonluğu bulunan ABD'li Stewan Lopez'in ilk sırada yer aldığı değerlendirmede, tekvandonun gösteri sporu olarak yer aldığı 1988 Seul Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ve 5 kez de dünya şampiyonu olan Güney Koreli Chung Kuk Hyun ikinci, ikişer kez olimpiyat ve dünya şampiyonluğuna ulaşan İranlı Hadi Saei Bonehkohaı da üçüncü sırada yer aldı.

TANRIKULU: ''HEDEFİM İKİNCİLİK

Tekvando gibi çok zor bir spor dalında, tüm zamanların en başarılı isimleri arasında yer almaktan gurur duyduğunu ifade eden Bahri Tanrıkulu, ''Listede benim üzerimde yer alan isimlerden İranlı ve Güney Koreli tekvandocular sporu bıraktı. Bu nedenle, her ikisini de geride bırakma şansım devam ediyor. Henüz 29 yaşındayım ve en az 3-4 yıl daha spora devam etmeyi planlıyorum. Hedefim 2012 Londra Olimpiyatları'nda hem altın madalyaya ulaşmak, hem de gelmiş geçmiş en başarılı tekvandocular sıralamasında ikinci sıraya yükselmek'' diye konuştu. Tanrıkulu, WTF'nin Avrupa ve dünya şampiyonalarında bu yıl başlattığı ''seri başı'' uygulamasının, kura çekimindeki şans faktörünü ortadan kaldırdığını belirterek, ''Bu uygulama benim gibi elit sporcuların lehine oldu. Bundan sonra hedeflerime ulaşmam daha da kolaylaştı'' dedi.

ŞAMPİYON, ''BABA'' OLUYOR

2009 yılının kendisi için son derece güzel bir yıl olduğunu vurgulayan Bahri Tanrıkulu, ''Ocak ayında Avustralyalı dünya şampiyonu tekvandocu Tina Morgan ile evlendim. Daha sonra Milli Takımlar Dünya Kupası'nda şampiyonluğu kazandık. Bu arada kısa dönem askerliğimi tamamladım. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'ne transfer oldum. Kazandığım son dünya şampiyonluğunda yeni kulübümün de büyük katkıları oldu'' diye konuştu. Eşi Tina'nın 3.5 aylık hamile olduğunu ve bu nedenle de büyük bir heyecan yaşadıklarını anlatan Tanrıkulu, ''Eşim şu an Avustralya'da. Ben de ilk olarak yılbaşında, daha sonra da nisan ayında Avustralya'ya gideceğim. Bebeğimiz orada dünyaya gelecek. Fakat daha sonra Antalya'da yaşayacağız. Antalya'da evimizi de şimdiden aldık'' diyerek sözlerini tamamladı.

28.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TANRIKULU ‘EFSANE’ OLDU

  Olaylı derbi raporu federasyona geldi

  "Ziraat Türkiye Kupası" ismi 4,5 milyon dolar getirecek

  NBA heyecanı başlıyor

  FUTBOLDA GÖZLER TÜRKİYE KUPASI'NA ÇEVRİLDİ

  "ENGELSİZ ASLANLAR" İSTANBUL'A MUTLU DÖNDÜ

  AZİZ YILDIRIM: HAKEMLERİN ODASINA GİTMEDİM

  F.BAHÇE ÜLKER FRANSA'DA ASVEL KARŞISINA ÇIKIYOR

  DOMUZ GRİBİ ANTALYA'DA ŞAMPİYONA ERTELETTİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.