28 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Olaylı derbi raporu federasyona geldi

FUTBOL Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylarla ilgili raporların federasyona ulaştığını söyledi.

Mahmut Özgener, Swissotel'de gerçekleştirilen Türkiye Kupası isim hakkı töreni sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Özgener, derbi maçta yardımcı hakemin yaralanmasına rağmen maçın başlatılmasıyla ilgili çeşitli görüşlerin olduğunun belirtilmesi üzerine, ''Maçı başlatıp başlatmamak hakemin yetkisinde. Hakemin verdiği karara saygı duymalıyız'' dedi. Derbide yaşanan olaylarla ilgili bir soruyu da Özgener, ''Maçla ilgili raporlar dün akşam federasyona ulaştı. Hukuk kurulumuz bunları değerlendirecek ve gerekli sevkleri yapacak. Disiplin kurulumuz da konuyu gündemine alacak'' diye cevapladı. Özgener, derbideki hakem kararlarıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine de ''Hakem açısından hiçbir zaman konuşmuyorum. Verdiği kararlara hepimizin saygı duyması gerektiğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Mahmut Özgener, tribünlerde yaşanan olaylar ve sporda şiddetle ilgili bir soruya, ''Tribün terörü konusunda 2 hafta önce açıklamamız oldu. Pazar günü Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özak ile beraberdim. Konuyu gündeme getirdik. Çok kısa sürede Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Adalet Bakanlığımız ve Kulüpler Birliği'nin yer alacağı bir toplantı düzenleme arzusu içindeyiz. Bakanımız bunu organize ediyor'' diye konuştu. Sporda şiddet konusunun sağlıklı bir şekilde masaya yatırılması gerektiğini vurgulayan Özgener, şöyle devam etti: ''Tribünde yaşananları federasyonun tek başına çözüm üretmesi mümkün değil. Ortak bir çalışma yapılmalı. Bu konuda hazırladığımız belirli konularda var ve bu toplantıda paylaşacağız. Caydırıcı cezayı federasyonla birlikte devletin de vermesi lazım. Caydırıcı ceza olmadan şiddetin önüne geçemeyiz. Federasyonun vereceği cezalar yeterli değildir. Federasyon en fazla sahaları kapatabilir. Bu da çözüm değildir. '' (A) Milli Takımının başına getirilecek teknik direktör konusuna da değinen Özgener, ''Bu konuda spekülasyon yapılmaması lazım. Bu konuda görüşlerimiz netleştiğinde kamuoyuyla paylaşacağız'' dedi.

28.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TANRIKULU ‘EFSANE’ OLDU

  Olaylı derbi raporu federasyona geldi

  "Ziraat Türkiye Kupası" ismi 4,5 milyon dolar getirecek

  NBA heyecanı başlıyor

  FUTBOLDA GÖZLER TÜRKİYE KUPASI'NA ÇEVRİLDİ

  "ENGELSİZ ASLANLAR" İSTANBUL'A MUTLU DÖNDÜ

  AZİZ YILDIRIM: HAKEMLERİN ODASINA GİTMEDİM

  F.BAHÇE ÜLKER FRANSA'DA ASVEL KARŞISINA ÇIKIYOR

  DOMUZ GRİBİ ANTALYA'DA ŞAMPİYONA ERTELETTİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.