28 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

"Ziraat Türkiye Kupası" ismi 4,5 milyon dolar getirecek

FUTBOLDA Türkiye Kupası'nın isim sponsorluk anlaşma töreni İstanbul'da yapıldı. Swissotel'de gerçekleştirilen törene Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar katıldı.

Yapılan anlaşma gereği bu sezon Türkiye Kupası'nın ''Ziraat Türkiye Kupası'' adı altında oynanacağı bildirildi TFF Başkanı Mahmut Özgener, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Kupası'nda ve Türk futbolunda yeni bir dönem başladığını belirterek, ''Yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirdiğimiz ihale sonucunda TRT, 2009-2010 ve 2010-2011 sezonları Türkiye Kupası'nın yayın ve isim haklarını aldı. Ülkemizin ilk televizyonu olan TRT'nin uzun bir aradan sonra tekrar kupa maçlarını yayınlayacak olması ile birlikte, TRT'nin ödeyeceği miktar ile 2 sezon için kulüplerimize ödenecek toplam miktarın yüzde 30'luk artışla 34 milyon 200 bin dolara çıkması Türk futbolu açısından da gurur verici'' dedi. Özgener, Türkiye Kupası heyecanı yaşayacak takım sayısını 54'den 71'e çıkardıklarını, maddi artışlarla bu sezon alt liglerden 3 tur geçerek gruplara kalacak takımların 165 bin dolar performans primine sahip olacağını söyledi. Türkiye Kupası'nın Ziraat Türkiye Kupası adı altında oynanacağını anlatan Özgener, ''Türk futbolu, sponsorlar ve onların yarattığı kaynaklarla ileriye gidecektir'' dedi.

KUPA 20 YIL SONRA TRT'DE

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise, yaklaşık 20 yıl sonra Türkiye Kupası'nın yayın haklarını almalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek, şöyle konuştu: ''TRT en son 1989 yılında Türkiye Kupası maçlarını yayınladı. Son 5 yıldır bu karşılaşmalar şifreli yayınlanıyordu. Bizim şifresiz yayınlamamız sporseverler için bir jest olacak. Tüm Türkiye'deki insanlarımız bizi rahatlıkla izleyebilecek. Amacımız şifresiz yayınla insanların ev ortamlarında futbol keyfi yaşamaları. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar ise TFF ve TRT ile gerçekleştirdikleri işbirliği çerçevesinde adlarını Türkiye Kupası'na vermenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Can Akın Çağlar, bir soru üzerine isim sponsorluğu için 4.5 milyon dolara anlaştıklarını açıkladı.

28.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TANRIKULU ‘EFSANE’ OLDU

  Olaylı derbi raporu federasyona geldi

  "Ziraat Türkiye Kupası" ismi 4,5 milyon dolar getirecek

  NBA heyecanı başlıyor

  FUTBOLDA GÖZLER TÜRKİYE KUPASI'NA ÇEVRİLDİ

  "ENGELSİZ ASLANLAR" İSTANBUL'A MUTLU DÖNDÜ

  AZİZ YILDIRIM: HAKEMLERİN ODASINA GİTMEDİM

  F.BAHÇE ÜLKER FRANSA'DA ASVEL KARŞISINA ÇIKIYOR

  DOMUZ GRİBİ ANTALYA'DA ŞAMPİYONA ERTELETTİ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.