01 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

ANAVATAN, DP ile birleşti

Türkİye’nİn en köklü partilerinden Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi (ANAVATAN) DP çatısında birleşti. Anavatan Partisi 10. Olağan Büyük Kongresi ile DP 6. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni dün gerçekliştirdi.

Atatürk Spor Salonu’ndaki kongrede, divan başkanlığına ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Uğur Ener seçildi. Atatürk Spor Salonu’ndaki kongrede, divan başkanlığına Anavatan Genel Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Uğur Ener seçildi. ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, bütünleşme kongresinin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na beraber geldi. İki lider salonda, ‘’hoş geldiniz demokrasi kahramanları’’ sloganı ile karşılandı. Salih Uzun, kongrede yaptığı konuşmasına, ‘’Türk demokrasi tarihinin gördüğü en büyük buluşmaya hoş geldiniz’’ diyerek başladı. Uzun, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin iki güzide partisi, milletimizin varlığı, refah, mutluluğu için iki eşit, kurucu unsur olarak DP çatısı altında birleşmekte ve bütünleşmektedir.Türk siyaseti şu anda adete bir Moğol istilası ile karşı karşıyadır. Her yeri işgal etmek, her kurumu işgal etmek. Kendinden olmayanı sindirmek, yok etmek istila değil de nedir? Sadece talan ediyorlar, yağmalıyorlar. Bugünkü iktidar kadroları siyasetin Moğollarıdır. Türkiye bu kimlik tartışmalarıyla, laiklik-dindarlık tartışmalarıyla çok zaman kaybetti, kaybetmeye de devam ediyor. Biz diyoruz ki Türkiye yeterince laiktir, Türkiye yeterince de dindardır.’’

DP KONGRESİ DE AYNI SALONDA

DP 6. Olağanüstü Büyük Kongresi yapıldı. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kongrede, divan başkanlığına Ankara İl Başkanı Bülent Şimşek Özçelik seçildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. DP’nin Olağanüstü Büyük Kongresi, aynı salonda yapılan ANAVATAN’ın kongresine ara verilmesinin ardından başladı. ANAVATAN ve DP’nin birleşmesine karar verilecek kongreler, eşgüdümlü olarak yapıldı.

ANAVATAN DEMOKRASİ

KERVANINA KATILDI

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ile iftihar ettiğini belirterek, yeni bir siyaset adamı ortaya çıktığını ifade etti. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’a da teşekkür eden Cindoruk, ‘’Olmaz diyorlardı. Oldu İşte. Partiler anlaşmaz diyorlardı, işte DP’’ diye konuştu. Türkiye’nin yeni bir seçeneğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Cindoruk, iktidar olunca ilk olarak 20 bin kişilik bir kapalı spor salonu yapacaklarını söyledi. Cindoruk, ANAVATAN’ın kapatılmadığını, demokrasi kervanına katıldığını anlattı.

KONGRE SALONUNDAN NOTLAR

Anavatan Partisi’nin, Demokrat Parti ile birleşme kararı alması beklenen ve ‘’Türkiye Birleşiyor’’ sloganıyla yapılan kongre salonda, eski cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel’in yan yana fotoğraflarının bulunduğu dev poster asıldı.

Konuşmaların yapılacağı platformun arkasında ise ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun ile DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un fotoğrafları yer aldı. Salonda, sık sık ‘’Kaç yıl geçti aradan ayrı ayrı’’ ile ‘’Memleketim’’ adlı şarkı seslendirildi.

ANAVATAN 10. Olağan Büyük Kongresi’nin başlamasının ardından gösterilen belgeselde, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Hüsamettin Cindoruk ve Salih Uzun’un görüntülerine yer verildi. Belgesel sırasında kongre salonunu dolduran partililer, en çok ilgiyi eski Başbakanlardan Tansu Çiller’e gösterdiler.

Salonda, ‘’Lâfa gelince çok, işe gelince yok’’, ‘’İşsizlik yakıyor, hükümet bakıyor’’, ‘’Kutuplaşan Türkiye’nin kucaklaşan partisi’’, ‘’Çaresizliğin çaresi millettir’’, ‘’Onlar ayrıştırır, biz birleştiririz’’, ‘’Merkezde birlik, ülkede dirlik’’, ‘’At gibi koşup, arı gibi sokacağız’’ yazılı pankartlar dikkati çekti.

Kongrede, partinin DP ile birleşmesi amacıyla tüzel kişiliğinin sona ermesi delegelerin oyuna sunuldu.

ANAVATAN 10. Olağan Kongresi’nin ardından toplanan DP’nin 6. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde delegeler, iki partinin DP adı altında birleşmesi için oy kullandı. İki partinin bütünleşme kongresine, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, eski Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Ertan Yülek ve Şeref Malkoç da katıldı.

DP 6. Olaganüstü Büyük Kongresinde, ANAVATAN ile birleşme çalışmaları sebebiyle parti tüzüğünde yapılacak değişiklikler için Tüzük Komisyonu oluşturuldu. Kongrede ayrıca, yeni oluşumun parti programı da Program Komisyonu tarafından ele alındı. Tüzük Komisyonun çalışmasını tamamlamasının ardından değişiklikler delegelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Bu arada, konuşmaların yapıldığı platforma KKTC ve Azerbaycan bayrakları asıldı.

01.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Terörü birlikte bitireceğiz

  ABD, ASKERLE OLMAYACAĞINI ANLADI

  Ergün: Ordu demokratik düzeni hazmetmeli

  Raportörden “askere sivil yargı”ya vize

  TÜRKİYE, ANAYASALARLA DELİ GÖMLEĞİ GİYDİ

  PKK sempatizanları otobüs yaktı

  Önceliğimiz, dağdan dönüşler

  Cuntacılar tasfiye edilsin

  ANAVATAN, DP ile birleşti

  Kabil’de komuta yine bizde

  Yıldırım: Bilişimin de merkezi olacağız

  Kavaf: Sıkıntının sebebi küreselleşme

  Erdoğan: Seçimi zamanında yapacağız

  Mayına basan asker yaralandı

  Otomobiller çarpıştı: 3 ölü

  Fuarda Said Nursî büyük ilgi gördü

  Poyraz, Marmara’da deniz ulaşımını aksattı

  Doğu’da kar, İstanbul’da sel

  Açık cezaevinden firar

  Bir tondan fazla uyuşturucu yakalandı

  Galiçya Şehitleri için anıt yapılacak

  Mezarlıktaki 2 ceset sel sularına kapıldı

  Uzman çavuş, kaçak kazıda yakalandı

  Ankara, atıl bina mezarlığı gibi

  Yazarımız duâ bekliyor

  Huzuru yetimlere yardımda buldu

  Feodalite toplumumuzda arızî bir durumdur

  Erzurum şehir merkezine mevsimin ikinci karı düştü

  Mıcır kazası: 2 ölü 1 yaralı

  Yakmak istediği kalorifer kazanı patlayınca, can verdi

  Sitenin istinad duvarı şiddetli yağmurda yıkıldı

  Vali Salihoğlu’nun makam aracı kaza yaptı

  Yeni mahallî birlikler kuruluyor

  ATM’de hırsızlık girişimi

  Yeryüzü Doktorları Nijer’de

  İran’da tiryakiler arttı

  Yağmur bereket getirdi

  İsrail’in herşeyi düşman

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.