01 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU KİM?

PORTEKİZ Milli Takımı ve Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo, bugün, Avrupa'nın en iyi beş liginde oynayan tüm futbolcuların gerçek performanslarına dayanan dünyanın ilk objektif futbol klasman sistemini açıkladı.

Diğer futbol klasmanları kişisel yorumlara ve izlenimlere dayanırken, Castrol tarafından hayata geçirilen Castrol Rankings (Castrol Klasmanı) her pası, her ikili mücadeleyi ve 2000'den fazla oyuncunun her bir hareketini yılın her maçında değerlendiriyor. Bu değerlendirmede objektif analiz yöntemlerini ve son derece ileri teknolojiyi kullanan Castrol, yağlarını geliştirirken kullandığı bilimsel yaklaşımı ve uzmanlığı futbola da uyguluyor. Castrol Rankings, dünyanın en iyi oyuncusunun kim olduğuna dair asırlık tartışmaya son veriyor. Castrol Rankings, her ay periyodik olarak güncelleniyor. Böylelikle bundan sonra, tarihte ilk kez futbol tutkunları www.castrolfootball.com adresini ziyaret ederek Kaka'nın gerçekten Gerrard'dan daha iyi performans gösterip göstermediğini ya da Messi'nin Thierry Henry'den daha etkili olup olmadığını düzenli olarak kontrol edebilcekler. Futbolseverler ayrıca Castrol Rankings'i oyuncunun ülkesi, pozisyonu ya da kulübüne göre özelleştirerek inceleyebilir ve destekledikleri oyuncuları ya da takımları karşılaştırabilirler.

EKİM 2009 CASTROL RANKİNGS - İLK 10

Castrol Rankings'te üçüncü sırada yer alan Ronaldo, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Lionel Messi ve sıralamada birinci sırayı alan Barcelona'nın forveti Thierry Henry ile arasındaki farkı kapatmaya söz verdi ve şunları söyledi: "Castrol Rankings, her oyuncunun en tepeye tırmanmak isteyeceği bir klasman... Castrol Rankings'te bir numaraya çıkarsanız, yorumlarla değil gerçek verilerle bu başarıyı elde ettiğiniz artık tartışmasız olarak kabul edilir. Bu nedenle yeşil sahalarda en iyi futbolcunun ben olduğumu kanıtlamak için Castrol Rankings'te ilk sıraya çıkmayı hedefliyorum." Henry'nin eski milli takım arkadaşı ve Castrol Elçisi Marcel Desailly ise şöyle konuştu: "Thierry Henry çok uzun süredir Avrupa futbolundaki en istikrarlı golcülerden birisidir. Castrol Rankings'in tepesinde olmasına şaşırmadım. Kale önünde elbette mükemmeldir, ancak onu bu kadar olağanüstü bir oyuncu yapan, Barcelona'nın hücum futboluna yaptığı toplam katkıdır. Henry'yi takımın bu kadar önemli bir parçası yapan da budur."

01.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  F.Bahçe Kayserispor önünde

  G.Saray, Sivas'ı ağırlıyor

  DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU KİM?

  6 holigana 6 bin 720 lira para cezası

  Emre taraftarla sanal sohbet yapacak

  Ayhan: Hakkımda çıkan haberler yalan

  MANİSA REİNALDO'NUN SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

  AĞRI VALİSİ İPEK ŞENOĞLU İLE TENİS OYNADI

  KADİR HAS STADI DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI

  KAZIM: TÜRKİYE'DE HERKES TEKNİK DİREKTÖR

  Ersan 2 yıl sonra NBA'de forma giydi

  Utah Jazz galip, Toronto mağlup

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.