03 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

DOMUZ GRİBİ AŞILARI BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne karşı sağlık çalışanlarını aşılamaya başladı. İlk domuz gribi aşısı, Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy’a yapıldı. Çalışmalar kapsamında 350 bin sağlık çalışanının aşılanacağı bildirildi.

Ölü sayısı 7'ye yükseldi

SağlIk Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Konya’da domuz gribi sebebiyle tedavisi devam eden 22 aylık bir kız çocuğu ile kronik hastalığı olan 14 yaşında bir erkek çocuğun hayatını kaybettiği, Şanlıurfa'da da bir kız çocuğunun ölmesiyle beraber domuz gribinden hayatını kaybedenlerin sayısının 7’ye ulaştığı belirtildi. Açıklamada, durumu ağır olan 8 hastanın tedavisinin yoğun bakımlarda sürdürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, şu önerilerde bulunuldu: ‘’2 yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmeleri gerekmektedir. Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusma şikâyetlerinden biri olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır.’’ Akşam saatlerinde de Ankara’da 27 yaşındaki bir hastane çalışanının domuz gribinden hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Öte yandan Konya’da domuz gribinden ölen iki çocuğun 31 Ekim Cumartesi günü Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yüksek ateş şikâyetiyle geldiği ve aynı gün hayatını kaybettiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı’nın Konya’da virüsünden hayatını kaybettiğini açıkladığı çocuklardan birinin isminin Burak Kuş (14), diğerinin ise 22 aylık Emine Duygu Gündüz olduğu bildirildi. Dün öğleden sonra ise Şanlıurfa’da 4 yaşındaki bir kız çocuğunun ‘’domuz gribi’’ sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi. Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa’da ‘’Pandemik’’ grip (domuz gribi) sebebiyle tedavisi devam eden ve altta yatan kronik hastalığı olan 4 yaşında bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Açıklamada, ‘’Bu vefatla beraber, Pandemik gripten kaybedilen vatandaşlarımızın sayısı 7 olmuştur" denildi.

RECEP AKDAĞ: 1800’ÜN ÜZERİNDE VAK’A VAR

SağlIk Bakanı Recep Akdağ, domuz gribi konusunda,’’Laboratuvar kayıtlı sayımız bin 800’leri geçti. Ama çok net olarak şunu ifade etmem lâzım. Bu vaka sayılarının daha çok üstünde vaka sayısının olduğunu tahmin ediyoruz’’ dedi. Afyonkarahisar Korel Termal Otel’de düzenlenen ‘’Sağlıkta Dönüşüm Programı Afyonkarahisar İl Değerlendirme Toplantısı’’ nın ardından açıklamalarda bulunan Akdağ, H1N1 virüsünden ölenleri tek tek sayılmasından vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Akdağ, bir gazetecinin sorusu üzerine, ‘’Nasıl korunacağımızın üstüne yoğunlaşmamız lazım. Bu kardeşimiz de bir hastane çalışanı. Onun için daha öncede konuştuğumuz gibi öncelikle hastane çalışanlarını Pazartesi gününden itibaren süratli bir şekilde aşılayacağız’’ cevabını verdi. Bakan Akdağ, şunları kaydetti: ‘’İster beyaz önlüklü sağlık çalışanlarımız olsun, doktorlarımız, hemşirelerimiz, laboratuvar teknisyenlileri ve diğer beyaz önlüklüler, ister bu hastanelerde çalışan diğer kardeşlerimiz olsun, temizlik işleri, yemek, güvenlik diğer benzeri hizmetlerde çalışan personelimiz için söylüyorum, lütfen aşılarını yaptırsınlar. Bu hususta dedikodulara kulak asarak aşı yaptırmazlık etmesinler. Bakın 4 vakadan 2’si hastanelerde çalışan vatandaşımız çıktı. Yani 2 ölüm vakası buralarda çalışan kardeşlerimizde çıktı. Ne kadar doğru bir kararla sağlık çalışanlarının hem dünyada hem Türkiye’de öncelikli aşılanması gereken grup olarak belirlendiğini buradan açık bir şekilde görüyoruz.” Vatandaşları uyaran Sağlık Bakanı Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Hiçbir özel kuruluş bu virüs ile ilgili bir çalışma yapmamaktadır ve bu anlamda vatandaşlarımızda dikkatli olmalılardır. Gereksiz harcamalar içerisine girmemelilerdir.’’

GRİP TATİLİ SONA ERDİ

Ankara’da domuz gribi sebebiyle ara verilen ilk ve ortaöğretim okullarında eğitim dün yeniden başladı. Ankara’da domuz gribi sebebiyle bir kişinin hayatını kaybetmesinin ardından tatil edilen ilk ve orta öğretimde eğitim yeniden başladı. Domuz gribi tatilinde bazı öğrenciler dinlendiklerini, bazıları ise hiç bir şey yapmadıklarını ve bazı öğrenciler konuları test çözerek takip ettiklerini söyledi. Okula gelen öğrencilerin çoğunda maske olmaması dikkat çekti.

03.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa Birliği fonlarından en fazla Kocaeli yararlanıyor

  AÇILIM, BÜTÜN KÜRTLERİ SAKİNLEŞTİRDİ

  Hükümet, vatandaşın cebinden elini çeksin

  Şehit polisin cenazesi memleketine gönderildi

  Başsavcı soruları cevapsız bıraktı

  Özdalga: TSK soruşturmaya yardımcı olmalı

  Avrupa köyü konseyi Kayseri'de toplanacak

  2010 bütçesi görüşülüyor

  Asgari ücrete yüzde 3 zam geliyor

  Hak aramada dil engeli kalksın

  Talat, Downer’i kabul etti

  Terörle Mücadele Kanununa açılım ayarı

  Memur “uyarı” grevine hazırlanıyor

  Sakarya Emniyet Müdürü cezaevinde

  Basın Kartları Komisyonu toplanacak

  Etik Kurulu: SGK Başkan Yardımcısı etik davranmadı

  Bakan Atalay, ‘Nefes’i izledi

  DOMUZ GRİBİ AŞILARI BAŞLADI

  Kömür yardımı yüzleri güldürdü

  SGK Başkanı etik davranmamış

  Deprem için gezici eğitim

  Kızılay kan bağışçısı arıyor

  Kış kendisini hissettiriyor

  Kurbanlıklar pazara indi

  Çiftçilere soğuk uyarısı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.