03 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Memur “uyarı” grevine hazırlanıyor

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Resul Akay, üyelerinin, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından 25 Kasım'da gerçekleştirilecek ‘’uyarı grevine’’ destek vereceğini bildirdi. Akay, hükümetin yüzde 23 oranındaki zamlarla memur ve emeklide hayal kırıklığı meydana getirdiğini ifade etti.

Memur, ‘uyarı grevi’ne hazırlanıyor

BAĞIMSIZ Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, üyelerinin, Türkiye Kamu-Sen ve KESK tarafından 25 Kasımda gerçekleştirilecek ‘’uyarı grevine’’ destek vereceğini bildirdi. Akay, yaptığı açıklamada, Genel Yönetim Kurulu ile il temsilcileri toplantısında, iki konfederasyonun aynı gün gerçekleştirilecek eyleme verilecek desteği değerlendirdiklerini söyledi.

Hükümetin yüzde 2-3 oranındaki zamlarla memur ve emeklide hayal kırıklığı meydana getirdiğini, refah payı ödemelerini kaldırdığını ifade eden Akay, buna karşın Türkiye Kamu-Sen ve KESK’in 7 yıldır izlediği yol ve yöntemlerin yetersiz kaldığı görüşünü dile getirdi.

Memur ve emeklinin çarşı ve pazarın yolunu unuttuğunu savunan Akay, bu kesimlerin, ‘’insaf sınırlarını zorlayan ekonomi politikaları’’ yüzünden kredi kartı sarmalına girdiğini öne sürdü. Hükümetin, çalışan ve emeklilere yönelik yaklaşımını eleştiren Akay, ‘’Hükümet, Anayasamızın pek çok maddesini değiştirirken, memurların grev ve toplu sözleşme hakkını engelleyen 53, 54 ve 128. maddelerini değiştirmek için hiç bir girişimde bulunmamıştır. Dahası 2006’da Avrupa Sosyal Şartı’nın 5 ve 6. maddelerindeki grev ve toplu sözleşme hakkına da çekince koymakta tereddüt etmemiştir’’ dedi. Türkiye Kamu-Sen ve KESK’in 2002’ye kadar pek çok eylemi birlikte gerçekleştirdiğini anımsatan Resul Akay, 24 Temmuz 1999 ve 1 Aralık 2000 Kızılay mitinglerini buna örnek gösterdi. İki konfederasyonun birlikte eylem kararı almasının memur ve emekli kitlesini mutlu ve memnun ettiği Akay, şunları kaydetti:”Emek örgütleri çalışanların hak ve kazanımlarına yönelik ulusal ve küresel saldırılara karşı güç birliği yapmak, çalışanların hak ve çıkarları söz konusu olduğunda siyasi ve ideolojik sürtüşmeleri buzdolabına kaldırmak zorundadır. Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri, hükümeti ve küresel güçleri mutlu edecek tutum ve davranışlardan kaçınmalı, 25 Kasımı emek mücadelesi için yeni umudun ve şahlanışın başlangıcı için fırsata dönüştürmelidir. Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticileri 25 Kasımda sorumluluklarının idrakinde olmalıdır. Çünkü çalışanların ve kamuoyunun gözü iki konfederasyonun üzerinde olacaktır. BASK mensupları, örgütlü olduğu tüm iş yerlerinde 25 Kasım eylemlerine destek verecektir. BASK, çalışanların haklı ve meşru eylemlerini dün olduğu gibi, bundan sonra da destekleyecektir.”

03.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa Birliği fonlarından en fazla Kocaeli yararlanıyor

  AÇILIM, BÜTÜN KÜRTLERİ SAKİNLEŞTİRDİ

  Hükümet, vatandaşın cebinden elini çeksin

  Şehit polisin cenazesi memleketine gönderildi

  Başsavcı soruları cevapsız bıraktı

  Özdalga: TSK soruşturmaya yardımcı olmalı

  Avrupa köyü konseyi Kayseri'de toplanacak

  2010 bütçesi görüşülüyor

  Asgari ücrete yüzde 3 zam geliyor

  Hak aramada dil engeli kalksın

  Talat, Downer’i kabul etti

  Terörle Mücadele Kanununa açılım ayarı

  Memur “uyarı” grevine hazırlanıyor

  Sakarya Emniyet Müdürü cezaevinde

  Basın Kartları Komisyonu toplanacak

  Etik Kurulu: SGK Başkan Yardımcısı etik davranmadı

  Bakan Atalay, ‘Nefes’i izledi

  DOMUZ GRİBİ AŞILARI BAŞLADI

  Kömür yardımı yüzleri güldürdü

  SGK Başkanı etik davranmamış

  Deprem için gezici eğitim

  Kızılay kan bağışçısı arıyor

  Kış kendisini hissettiriyor

  Kurbanlıklar pazara indi

  Çiftçilere soğuk uyarısı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.