04 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

RONALDO TÜRKİ YE HAYRANI

DÜNYANIN ilk objektif klasman sistemi Castrol Rankings'in Kasım ayı sıralamasını açıklayan Real Madrid'in dünyaca ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo, İngiltere'de top koşturan milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın önümüzdeki aylarda bu sıralamaya girebilecek potansiyelde olduğunu söyledi.

İspanya'da basın mensuplarını sorularını cevaplayan Ronaldo, Madrid'te yaşamayı sevdiğini ve yeni takımına uyum sağladığını söyledi. Ronalda, "Türkiye'de oynamayı düşünür müsünüz?" sorusu üzerine "Geleceğin ne getireceğini bilemezsiniz. Bir dönem Real Madrid'de oynayan Roberto Carlos bugün Fenerbahçe'de oynuyor. Kapıları hiç bir zaman kapamamalısınız." şeklinde konuştu.

ELENMENİZ SÜRPRİZ OLDU

Türkiye'nin Dünya Kupası'na gidememesini sürpriz olarak değerlendiren yıldız futbolcu, "Türkiye Milli Takımı her zaman güçlü ve zorlu bir takım olmuştur. Hızlı ve zor oyuncuları var. Aslında bu bir yandan da Dünya Kupası eleme maçlarının bile kolay olmadığını gösteriyor. Arjantin elemeleri zor geçti. Portekiz'in durumu çok iyi değil. İngiltere geçen sene Avrupa Şampiyonası'na katılamamıştı. Türkiye'nin elenmesi beni şaşırttı. Ama bazen beklenmeyen sonuçlar çıkabiliyor. İleride Türkiye'ye karşı bir maçta oynamak isterim" dedi.

TUNCAY ŞANLI EN İYİLER ARASINA GİRECEK

Fatih Terim'i oldukça agresif ve oyunun içinde yer alan iyi bir antrenör olarak değerlendiren Ronaldo, Türk Milli Takımı için adı geçen Scolari'nin takımı başarıya götürebileceğine inandığını vurguladı. Ronaldo, Castrol Rankings'te hiçbir Türk futbolcunun yer almadığını, ancak ileride Premier Lig'de oynayan Tuncay Şanlı'nın şansının çok büyük olduğunu söyledi. Ronaldo, "Tuncay oldukça iyi. Yaşı genç, formu iyi ve halen gelişme aşamasında. Premier Lig'de ona karşı bir kaç kez oynamıştım, Türk milli takımındaki en iyi oyuncularından biri gibi görünüyor. Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek olması üzücü. Castrol Rankings'de önümüzdeki dönemde yukarı sıralarda Tuncay'ın ismini görebiliriz diye tahmin ediyorum" açıklamasını yaptı.

ATMOSFER İNANILMAZ

Dört yıl önce Manchester United'deyken Fenerbahçe'ye karşı oynadığı hatırlatılan Ronaldo, Türk futbolunun enerjisini inanılmaz bulduğunu da söyleyerek, "Stadyumdaki atmosfer inanılmazdı. Hayatım boyunca Türkiye'deki gibi sadece bir kaç maç gördüm. İnanılmaz coşkulu bir seyirciniz var. Maçı kaybetmiştik ancak yine de sahadaki atmosfer beni çok etkilemişti" şeklinde konuştu.

04.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  RONALDO TÜRKİ YE HAYRANI

  İÇKİ ALEMİ YAPAN 9 BULGARFUTBOLCU KOVULDU

  G.SARAY BÜKREŞ YOLCUSU

  1,5 YIL ÇADIRDA YAŞADIM

  Mehmet Okur'un 21 sayısı yetmedi

  FENERBAHÇE KULÜBÜ: OLAYLI BANT ÇALINDI

  F.BAHÇE KÜREK TAKIMI ABD'DE BİRİNCİ OLDU

  17 YAŞ MİLLİ TAKIMI BAE İLE OYNUYOR

  F.BAHÇE ÜLKER CİBONA ÖNÜNDE

  Daum, Semih ve Özer'i kulübeye mahkûm etmemeli

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.