04 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

1,5 YIL ÇADIRDA YAŞADIM

TRABZONSPOR'UN ligden düşürülen Ankaraspor'dan kadrosuna kattığı Ömer Aysan Barış, Gölcük'te yaşadığı depremde çok sayıda yakınını kaybettiğini belirterek, depremin ardından 1,5 yıl çadırda yaşayarak antrenmanlara gittiğini ve futboldan kazandığı ilk parayla da ailesine ev aldığını söyledi.

Ömer Aysan Barış, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısında yayımlanan röportajında, 1999 yılındaki deprem felaketinde yaşadıklarını, Trabzonspor'a transferini ve hedeflerini anlattı. Gölcüklü olan Ömer Aysan Barış, Kocaelispor PAF takımında forma giydiği yıllara depremin rastladığını ifade ederek, ''Depremin merkezi evimizin 300 metre yakınındaydı. Depremi en yakından yaşayanlardan biriydik. Çok sayıda kaybettiğimiz yakınımız oldu. 1,5 yıl çadırda yaşadık. Çadırda yaşayıp idmanlara gidip geliyordum. Daha sonra Allah'a şükür ki futboldan kazandığım ilk parayla aileme ev aldım'' dedi. Deprem anında ailesiyle birlikte evde bulunduğunu anlatan Ömer Aysan Barış, ''Yandaki apartman devrilmiş, bizim apartmanın yan kolonlarını kırmıştı. Bu nedenle bizim bina da yan yatmıştı. Ancak bizim oturduğumuz binada can kaybı yaşanmamıştı. Biz çok şükür sağlam çıkabilmiştik o toz bulutunun içinden... Neredeyse üç evden ikisi yıkılmıştı. Her yer yaralılarla doluydu. İlk bir ay 50-60 aileyle birlikte halı sahada yattık. Daha sonra çadırda yaşadık. Kışı oldukça zor atlatmıştık. Allah kimseye böyle felaket yaşatmasın'' diye konuştu.

TRABZON'A ALIŞMAYA ÇALIŞIYORUM

Trabzonspor'a geldiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Ömer Aysan, şöyle devam etti ''Burada olmanın gururunu yaşıyorum. Sorumluluklarımın da bilincindeyim. Şu an gidip hangi çocuğa sorsanız, 'Hangi takımda oynamak istersiniz' diye dört büyük takımın birinin ismini söyler. Trabzon'da Trabzonspor'dan başkasını demezler gerçi... Ben de büyük takımda oynama hedefiyle futbola başladım. Buraya transfer olmakla hedefime bir adım atmış oldum. Geldiğim günden bu yana sıcak bir ortamla karşılaştım. Egemen benim eski takım kaptanım. Ancak, ne kadar profesyonel olursanız olun, bir uyum dönemi oluyor. Alışmaya çalışıyorum. Sadece idman eksiğim var .''

PUAN FARKINI KAPATABİLİRİZ

Trabzonspor'un kadrosunda bireysel olarak kaliteli futbolcuların yer aldığını kaydeden Ömer Aysan,''Şampiyonluk yarışında üst sıralarda değiliz belki, ancak 3 puanlı sistemde tırmanmak kolay. Üst üste birkaç maç kazanmamız halinde şampiyonluğu seslendirmek zor olmaz. Mücadele etmemiz gerek. İlk üçün içine kendimizi atabilirsek orada tutunmamız ve başa güreşmemiz daha kolay olur'' diye konuştu. Büyük takımda oynayan oyuncuların milli takıma gitmelerinin daha kolay olduğunu ifade eden Ömer Aysan Barış, şunları söyledi: ''Ufak da olsa kapı aralanmış oluyor. Takımınızda gösterdiğiniz performans bu kapıdan içeriye girmenizi sağlıyor. Ceyhun, Gökhan ve Selçuk gidiyor. Neden bu sayı 5-6'ya çıkmasın. Bu durum takım performansıyla da alakalı. Her futbolcu gibi ben de Milli Takım formasını giymek istiyorum. Yaşım henüz 27. 2,5 yıllık sözleşme imzaladım."

04.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  RONALDO TÜRKİ YE HAYRANI

  İÇKİ ALEMİ YAPAN 9 BULGARFUTBOLCU KOVULDU

  G.SARAY BÜKREŞ YOLCUSU

  1,5 YIL ÇADIRDA YAŞADIM

  Mehmet Okur'un 21 sayısı yetmedi

  FENERBAHÇE KULÜBÜ: OLAYLI BANT ÇALINDI

  F.BAHÇE KÜREK TAKIMI ABD'DE BİRİNCİ OLDU

  17 YAŞ MİLLİ TAKIMI BAE İLE OYNUYOR

  F.BAHÇE ÜLKER CİBONA ÖNÜNDE

  Daum, Semih ve Özer'i kulübeye mahkûm etmemeli

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.